• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester junajted kroz dramu do finala

Autor mondo.rs

Nemanja Radoja i saigrači pokušaće na Old Trafordu da dođu do ogromnog iznenađenja i plasmana u finale Lige Evrope.

Žoze Murinjo je blizu da u svojoj prvoj sezoni kao trener Mančester junajteda donese na Old Traford jedini trofej koji nedostaje slavnom klubu - pehar Lige Evrope.

"Crveni đavoli" su posle 1:0 u Vigu uspeli da odole napadima igrača Selte i remijem 1:1 plasiraju se u finale.

Iako je domaćin vodio od 17. minuta pogotkom Maruana Felainija i delovao prilično sigurno, pogodak Fakunda Ronkalje u 88. minutu doneo je pravu dramu na teren "Teatra snova".

Uspela je, ipak, četa Žozea Murinja da odoli pritisku i sačuva povoljan rezultat.

Uskoro opširnije...

MANČESTER JUNAJTED: Romero – Valensija, Baji, Blind, Darmijan – Felaini, Erera, Pogba – Lingard (89. Lingard), Rašford (89. Smoling), Mhitarjan (77. Kerik).

SELTA: Alvarez – Maljo, Ronkalja, Kabral, Honi – Ernandez, Radoja (68. Bongonda), Vas (46. Hosabed) – Aspas, Sisto (80. Buve), Guideti.

Utakmicu sudi Ovidiu Hacegan iz Rumunije.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Velika prilika za Seltu u poslednjem trenutku utakmice, ali se spetljao Džon Guideti i propustio priliku da odvede saigrače u finale!

- Crveni kartoni za Bajia i Ronkalju u 88. minutu posle koškanja na centru terena posle jednog oštrog starta. Neverovatno glup potez dvojice fudbalera, koji neće moći da igraju u finalu ako se njihov tim tamo plasira...


- Drama nas očekuje u poslednjim minutima utakmice! Gosti bi još jednim golom prošli u finale.

- GOOOL! Selta stiže do izjednačenja u 85. minutu golom Fakunda Ronkalje posle centaršuta Bongonde. Argentinac je šutirao glavom sa zemlje, precizno.


- Možda i najbolju šansu za izjednačenje propustio je Džon Guideti, nekadašnji napadač Mančester sitija, u 75. minutu. Bio je u dobroj poziciji za pogodak, ali je loše zahvatio loptu glavom i šutirao prilično neprecizno...

- Još 15 minuta plus nadoknada do kraja. Selta ima inicijativu, ali moraće gosti da budu mnogo konkretniji u napadu ukoliko misle da postignu gol koji bi doneo dramu u finišu.

- Dobar pokušaj Felainija u 70. minutu, oštro je šutirao po zemlji u bliži ugao, ali je Alvarez uspešno reagovao.

- Sjajnu tehniku i kretanje demonstrirao je Markus Rafšord u 64. minutu, ali je otišao nešto više iskosa, pa je Serhio Alvarez uspeo da mu skrati ugao i odbrani njegov šut.

- Konačno jedan konkretan napad gostiju. Guideti je šutirao u 58. minutu iz prve posle lepe akcije po levoj strani i povratnog dodavanja, ali pored gola.

- Selta nastavlja da napada i po povratku sa odmora, ali nedovoljno dobro... Prošlo je nešto više od 10 minuta igre u drugom delu utakmice.

- "Bombu" ka golu Selte uputio je Mhitarjan u 49. minutu, ali je Serhio Alvarez bio dobro koncentrisan.

- Svega 30 sekundi trebalo je gostima da zaprete u drugom poluvremenu. Odlični Sisto je pronašao kapitena Huga Malja na desnoj strani, a on centrirao u sredinu, ali je Serhio Romero uspeo da otkloni opasnost pred svojim golom.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Selte. Hosabed će igrati umesto Vasa.

Poluvreme. Uporni su gosti da pogotkom vrate neizvesnost, ali igrači Mančester junajteda za sada deluju prilično sigurno. Teško da će ovde biti iznenađenja...


- Umalo 1:1 u 42. minutu! Sisto je centrirao sa leve strane, a Vas šutirao glavom u padu, ali je lopta prošla malo pored gola...

- Još pet minuta do odlaska na odmor. Trude se gosti da izjednače, ali Romero za sada odlično brani.

- Prošlo je pola sata utakmice. Gledamo mnogo bolji fudbal nego u prvom duelu. Selta je izašla hrabro na Old Traford, napala, ali je kvalitet, čini se, ipak na strani igrača Mančester junajteda, koji i vode 1:0, a ukupno 2:0.

- Odličan šut Pabla Hernandeza u 27. minutu sa 20 metara pod prečku, ali je Serhio Romero uspeo da skrene loptu u korner.

- Rasplamsala se borba posle vodećeg gola Mančester junajteda. Gosti pokušavaju da brzo stignu do izjednačenja, ali to otvara prostor domaćim igračima za kontranapade. U toku je 25. minut.

- GOOOL! Mančester junajted vodi 1:0 od 17. minuta golom Maruana Felainija! Rašford je odlično centrirao sa leve strane, a Belgijanac na drugoj stativi umakao čuvaru i precizno šutirao glavom u bliži ugao.

gol
Izvor: YouTube


- Deluje da su gosti motivisanije ušli u utakmicu. Imali su inicijativu u prvih 10 minuta, ali bude se i igrači Mančester junajteda.

- Poigrao se Pogba na centru igrališta sa protivničkim igračima i posle nekoliko sjajnih driblinga proigrao Rašforda, ali su defanzivci Selte uspeli da ga zaustave.

- Još jedna šansa za Seltu i ponovo dobra intervencija Romera na šut Aspasa pod prečku u 4. minutu.

- Prvu šansu imali su gosti u 2. minutu posle dobrog prodora Aspasa, ali je Serhio Romero bio siguran pred svojim golom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC