• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Tri promašena penala

Raspoloženi strelci u prvom kolu proljećnog dijela sezone, dobri i golmani - odbranjena tri penala. Gol Predraga Luke u 50. sekundi.

 Superliga u brojkama: Tri promašena penala Izvor: MONDO

Prvo kolo proljećnog dijela fudbalskog prvenstva Srbije donijelo je sve ono što smo priželjkivali - golove, dobre igre, borbenost, uzbuđenja, penale (iskorišćene i neiskorišćene)...

Na osam utakmica postignuto je 20 golova, jedan od najboljih učinaka ove sezone (u 1. kolu ih je bilo 25, u 15. kolu, odnosno posljednjem kolu jeseni postignuto je 22 gola).

"Kralj strelaca" u 16. kolu Jelen Superlige Srbije je Predrag Luka, napadač Mladog radnika. U meču protv BSK-a postigao je gol u 50. sekundi.

Sudije su svirale ukupno četiri penala, a realizovan je samo jedan!

Na utakmici Metalac - Napredak (1:0), arbitar Dragan Krstić dva puta je pokazao na bijelu tačku. Najpre za Napredak, ali je Vladan Binić bio neprecizan (odbranio Živko Živković), a potom za Metalac, koji je iskoristio tu šansu (tačnije Marko Krasić) i pobijedio.

Penal nije realizovala Crvena zvezda (Brazilac Kadu, odbranio mu je Zlatko Zečević) u meču protiv Jagodine, kao ni Spartak protiv OFK Beograda. Vojo Ubiparip je promašio penal (odbranio mu Bojan Šaranov), ali je potom iz igre postigao pobjedonosni gol i tako se iskupio za prethodni promašaj.

Vrijedi zabilježiti i fudbalere koji su postigli "prvence" za svoje timove.

Pojačanje Partizana iz kulskog Hajduka, Aleksandar Davidov postigao je treći gol u pobjedi Partizana u Čačku nad Borcem 3:0, Nikola Ignjatijević, iako starosjedilac, dao je prvi gol u karijeri za Crvenu zvezdu (njegovim pogotkom Zvezda savladala Jagodinu), a Dejan Ognjanović, bivši fudbaler Partizana postigao je gol za svoj novi klub Smederevo i doprinio pobjedi svog tima nad Radom.

Inače, Ognjanović je dobio i poziv Zlatka Kranjčara za crnogorsku reprtezentaciju, koja će u srijedu igrati prijateljski meč protiv Makedonije u Skoplju.

Po dva gola u ovom kolu postigli su Janko Tumbašević (Vojvodina) i Rodoljub Marjanović (Hajduk)

Da su se navijači uželjeli fudbala svjedoči i dobra posjeta na stadionima. Najviše gledalaca bilo je na stadionu Crvene zvezde (oko 15.000), a najmanje na meču OFK Beograd - Spartak (samo njih 300). Na ostalim stadionima u prosjeku između dve i tri hiljade.

U 16. kolu Superlige samo su Partizan i Spartak dobili u gostima, a Čukarički je odnio bod iz Ivanjice. U ostalim mečevima pobijede domaćina.

Što se tiče liste strijelaca, Dragan Mrđa iz Vojvodine se osamio na vrhu sa 10 golova, Partizanovac Lamin Dijara je ostao na drugoj poziciji sa devet pogodaka, Andrija Kaluđerović napadač Rada se probio na treću poziciju (dao gol u Smederevu) - sada ih je sakupio osam, a Vojo Ubiparip iz Spartaka se golom na Karaburmi izjednačio sa Dejanom Lekićem - obojica imaju po sedam.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC