• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada stopira privremenu upravu Portsmuta

Budućnost Portsmuta još neizvjesnija pošto su britanske vlasti osporile privremenu upravu, koja mu je dodijeljena zbog finansijskih problema.

  Vlada stopira privremenu upravu Portsmuta Izvor: MONDO

Poreska uprava tereti Portsmut zbog neplaćenog poreza i sada dovodi u pitanje i zakonitost imenovanja Endrua Andironikua kao privremenog upravnika kluba.

Sudija Visokog suda Alester Noris rekao je da vlasnik Portsmuta Balram Čainrai imao pravo da angažuje Andronikua za upravnika kluba, kao i da moraju da se provjere sve transakcije njegovog preduzeća Portpin.

Slučaj je odložen do 15. marta da bi administratori Portsmuta pripremili odgovor na navode poreske uprave da klupske finansije nisu transparentne.

"Ozbiljna pitanja se pojavljuju i zahtevaju temeljnu istragu kakve su poslove međusobno obavljali različiti vlasnici ovog kluba, kao i klub i njegovi vlasnici. U ovom trenutku, sve je zavijeno u misteriju", rekao je advokat poreske uprave Gregori Mičel.

Portsmut je prošle nedjelje postao prvi klub u 18 godina, koliko postoji Premijer liga, koji je dobio privremenu upravu zbog bankrotstva.

Klub duguje 18 miliona dolara poreza, zbog čega poreska uprava želi da ga likvidira, iako je u jednom trenutku delovalo da će privremena uprava uspjeti to da spriječi.

Sud je dugove engleskog kluba procijenio na 129 miliona dolara, što je za osam miliona više nego sto je prijavio Androniku.

"Vrlo je neobično za povjerioce da ospore imenovanje privremene uprave. To je pokazatelj koliko je poreska uprava uznemirena zbog načina na koji je tretirana", rekao je stručnjak za rekonstrukciju Deni Dejvis.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC