• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sarajevo igra dobro i može pobijediti Želju"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Nadam se da ću sutra ostvariti prvu gostujuću pobjedu na klupi Zrinjskog i da nam može biti presudna u borbi za titulu prvaka BiH sa Željezničarom", rekao je Blaž Slišković, trener fudbalera Zrinjskog iz Mostara.

 Blaž Slišković "Sarajevo igra dobro i može pobijediti Želju" Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Zrinjskog iz Mostara, ističu, učiniće sve kako bi pobijedili sutra Radnik u Bijeljini u devetom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine, i u isto vrijeme istinski navijati za Sarajevo u vječitom bh. derbiju protiv Željezničara.

U slučaju pobjede tima trenera Blaža Sliškovića u Semberiji, te poraza lidera na olimpijskom stadionu "Koševo" od Sarajeva, kolo prije kraja šampionata Zrinjski bi se vratio na prvu poziciju premijerligaške tabele.

"Vjerujem da pobjeda Širokog Brijega u Kupu BiH i izborena Evropa mogu umanjiti ambicije Radnika protiv nas, jer više nemaju šansi za izlaskom na inostranu scenu. Našu šansu vidim u ogromnom motivu, puno većem nego li će ga imati naš protivnik. Ipak, oni će biti nošeni sportskim motivom i sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Nadam se da ću sutra ostvariti prvu gostujuću pobjedu na klupi Zrinjskog i da nam može biti presudna u borbi za titulu prvaka BiH sa Željezničarom", rekao je Slišković.

Nekadašnji selektor BiH uvjeren je da Sarajevo, i pored situacije u kojoj se našlo poslije poraza u finalu Kupa BiH od Širokog Brijega, može sutra savladati ljutog gradskog rivala.

"Odigrali su veoma dobro prošlog vikenda protiv nas, a u srijedu su bili bolji od Širokog Brijega i pored toga što su potom izgubili na penale. Derbi je uvijek važan. Zbog toga, vjerujem da će Sarajevo odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu, pobijediti vječitog rivala i u tom slučaju bi nam mogli otvoriti vrata ka odbrani titule. Naravno, pod uslovom da mi pobijedimo u Bijeljini", kazao je Slišković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC