• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Švabe“ u Bundesligi!

Autor mondo.ba

Štutgart osvajanjem titule u "Cvajti" obezbijedio povratak u Bundesligu. Vraća se i Hanover, Braunšvajg u baražu.

Poslije samo jedne sezone u „Cvajti“ ekipe Štutgarta i Hanovera se ekspresno vraćaju u njemačku Bundesligu.

Znalo se to i prije posljednjeg kola njemačke druge lige, u kojem je Štutgart pobjedom 4:1 nad Vurcburgerom obezbijedio titulu, a protivnika i definitivno poslao u treću ligu.

Popularne „Švabe“ uspjeli su tako da se vrate u Bundesligu, samo godinu nakon ispadanja koje je izazvalo i brojne promjene u klubu.

Nakon što je Štutgart ispao u niži rang predjednik Bernd Valer je podnio ostavku, poslije čega je otišao i trener Jirgen Kramni. Umjesto Valera za predsjednika je izabran Volfgang Ditrih, a za trenera je imenovan Jos Lukuhaj.

Ispadanje u niži rang značilo je smanjenje budžeta i odlazak najboljih igrača pa su klub napustili Filip Kostić, Timo Verner, Antonio Ridiger, Vedad Ibišević i mnogi drugi.

Umjesto njih doveden je veliki broj novih igrača, među kojima i Simone Terode, najbolji strijelac kluba ove sezone sa 25 postignutih golova, koji je doveden iz Bohuma.

Iz Lila je stigao talentovani mladi defanzivac Benžamin Pavar, na pozajmicu iz Sportinga doveden je Karlos Mane i uz još nekoliko pojačanja sastavljena je respektabilna ekipa, a, klub je kada je podvukao crtu uspio čak da profitira 17 miliona evra.

Nakon sukoba sa upravom Lukuhaj je napustio klub, a ekipu je preuzeo 36-godišnji Hanes Volf. Pokazalo se to kao pun pogodak jer je Volf, koji je stigao iz omladinske škole Borusije Dortmund, uspio da u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni među seniorima osvoji prvenstvo i uvede Štutgart u Bundesligu.

Ovjera promocije u Bundesligu stigla je tačno 40 godina nakon istovjetnog uspjeha, kada su „Švabe“ remijem 0:0 sa Ajntraht Trirom na najbolji mogući način završili sezonu u kojoj su predvođeni sjajnim Otmarom Hicfeldom postigli 100 golova i osvojili šampionsku titulu u grupi Jug tadašnje „Cvajte“.

U elitnom njemačkom rangu sljedeće sezone igraće i Hanover.

On je pobjedom u posljednjem kolu „Cvajte“ uz eventualni kiks Štutgarta mogao da preuzme prvo mjesto, ali „crveni“ neće mnogo žaliti nakon remija nad Sandhauzenom 1:1, jer su osvojili drugo mjesto i direktan plasman u Bundesligu.

Treće mjesto koje vodi u baraž osvojio je Braunšvajg koji je imao nemoguću misiju da eventualno pretekne Hanover. Naime, ekipi za koju brani bh. internacionalac Jasmin Fejzić bio je potreban poraz Hanovera, te ubjedljiva pobjeda sa pet ili šest golova razlike protiv Karslsruea u posljednjem kolu.

To se ipak nije desilo. Braunšvajg jeste slavio, ali rezultatom 2:1, a uz remi Hanovera sve je bilo jasno.

Braunšvajg i Volfsburg u dvomeču baraža boriće se za mjesto u Bundesligi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC