• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda slavi rođendan i bira šestu zvezdu

Zvezda proslavila 65. rođendan, predsjednik fudbalske sekcije najavljuje veliku žurku 29. maja i proglašavanje Šeste Zvezdine zvezde.

 Zvezda slavi rođendan i bira šestu zvezdu Izvor: MONDO

Sportsko društvo Crvena zvezda slavi 65. rođendan, a predsjednik fudbalske sekcije Vladan Lukić najavio je izbor za Šestu Zvezdinu zvezdu.

U čestitki članovima sportskog društva i pristalicama Zvezde, Lukić je saopštio da će sve pristalice posredstvom fudbalskog sajta kluba moći da glasaju za igrača koji će postati šesta Zvezdina zvezda i tako se pridružiti Rajku Mitiću, Dragoslavu Šekularcu, Draganu Džajiću, Vladimiru Petroviću i Draganu Stojkoviću.

Centralna proslava 65 rođendana fudbalskog kluba biće 29. maja, dana kada su crveno-bijeli prije 19 godina postali prvaci Evrope, kada će i zvanično biti proglašena nova, šesta po redu Zvezdina zvezda.

"Velika proslava koja se priprema više mjeseci i na kojoj će biti više od sedam stotina zvanica iz zemlje uz prisustvo naših fudbalskih prijatelja iz čitavog svijeta potvrdiće ugled koji Crvena zvezda uživa u zemlji i svijetu", najavio je Lukić.

On je još dodao da je prije 65 godina "otvorena najsjajnija stranica srpskog sporta, a Srbija je dobila svoje sportsko društvo koje je za naš narod značilo mnogo više od sporta".

"Decenijama je biti zvezdaš značilo biti Srbin i na tu činjenicu smo veoma ponosni. Za ovih 65 godina Crvena zvezda nije samo postala najuspješnije naše sportsko društvo čiji su sportisti osvojili hiljade trofeja i donijeli mnogo radosti našem narodu. Postali smo narodni pokret koji okuplja milione i u kome se njeguje najbolja tradicija našeg naroda, a hiljadama mladih ljudi daje šansa da se bave sportom. Crvena zvezda je postala jedan od simbola Srbije po kojem se naša zemlja prepoznaje u svijetu", istakao je predsjednik fudbalskog kluba.

Na proslavi 65. rođendana uručena su i priznanja za najuspješnije sportiste u protekloj godini. To su odbojkašica Stefana Veljović i košarkaš Nemanja Bjelica, koji je sa srpskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu. Najbolji klub sportske porodice cveno-bijelih je Atletski klub.

Proslava rođendana počela je video snimkom Ljube Tadića koji je 4. marta 2005. za Enciklopediju klubova izjavio: "Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sikiracija ti ne gine"...

Predsjednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić uručio je priznanje za "Životno djelo FK Crvena zvezda", Miljanu Miljaniću. Nagradu je primila njegova ćerka, Zorka Milinković, a dres sa brojem 6 koji je Miljanić nosio u Zvezdi otišao je u ruke njegovom unuku Andriji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC