• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija: Neću da se namećem za A tim BiH

Mladi napadač „lala“ cilja kup sa Vojvodinom i ne opterećuje se pozivom u A tim BiH. Redovno prati Borac i drži im palćeve za plasman u Evropu.

 Bilbija: Neću da se namećem za A tim BiH Izvor: MONDO

Nemanja Bilbija prosto je „eksplodirao“ na pripremama novosadske Vojvodine u turskoj Antaliji i tako pokazao da će biti možda najveće pojačanje „lala“ u predstojećim susretima.

U intervjuu koji je dao „EuroBlicu“ bivši fudbaler banjalučkog Borca govori o periodu adaptacije u Vojvodini, ambicijama, reprezentaciji..

.Mladi napadač već je dobio šansu u crveno-bijelom dresu u meču prvog kola nastavka Jelen Superlige Srbije. Protiv kulskog Hajduka postigao je prelijep gol koji nije priznat.

„ Žao mi je zbog sudijske greške, ali takve se stvari dešavaju. Volio bih da sam u zvaničnom debiju upisao prvi pogodak, ali ima dovoljno vremena da tresem protivničke mreže. Vojvodina će igrati napadački, a to je prilika da nastavim s partijama koje sam pružao u dresu matičnog Borca“ rekao je Bilbija.

Bilbija ističe da se već privikao na novu sredinu i ističe da bi bilo lijepo osvojiti trofej u Lav Kupu Srbije, koji bi njemu bio posebno drag.

„Saigrači i svi ljudi u klubu su me dobro prihvatili, tako da sa te strane nemam problema. Sigurno je da mi nedostaju porodica, djevojka i prijatelji, ali takav je život fudbalera. Što se tiče rezultatskih očekivanja s obzirom na to da u prvenstvu mnogo bodovno zaostajemo za za Zvezdom i Partizanom, mislim da je realno da na kraju budemo treći. U Kupu imamo šansu za trofej. Rival u polufinalu nam je Parttizan, koji je po imenima najkvalitetniji i najskuplji tim u Srbiji, ali to ne mora ništa da znači. Siguran sam da ih možemo savladati i ući u finale. Bilo bi zaista lijepo u prvoj sezoni osvojiti trofej sa Vojvodinom. Moj otac Milorad je osvojio Kup bivše SFRJ, a ja imam želju da ponovim njegov uspjeh“, iskren je mladi napadač.

Pogoršano zdravstveno stanje sredinom protekle polusezone Premijer lige BiH spriječilo je Nemanju Bilbiju da debituje za reprezentaciju BiH. Sada je u Srbiji, na oku stručnog štaba mlade i A selekcije Srbije, a s obzirom na to da je igrač mlađi od 23 godine, lako može da promijeni sportsko državljanstvo i zaigra za „orlove“.

„Već su me novinari pitali da li razmišljam da zaigram za Srbiju. Jednostavno se time ne opterećujem, kao ni pozivom u A reprezentaciju BiH. Moje je da sada pružam najbolje što mogu u dresu Vojvodine, a ne pomišljam da se namećem za A tim BiH. Odazvaću se selektoru mlade reprezentacije BiH Branimiru Tuliću uvijek kad me pozove“, istakao je Bilibija.

Iako je izborio dres prvotimca Vojvodine Nemanja i sada prati igre svog matičnog kluba Borca.

„Redovno se čujem sa nekoliko bivših saigrača. Dobro je što su startovali trijumfom, nadam se da će nastaviti u tom ritmu i da će se plasirati u Evropu, što je cilj kluba“, jasan je Nemanja Bilbija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC