• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Privatizacija klubova poslije Mundijala

Prvi čovjek srpskog fudbala tvrdi da je dobio uvjerenje da će Zakon o privatizaciji u sportu biti izglasan poslije SP.

 Karadžić: Privatizacija klubova poslije Mundijala Izvor: MONDO

Oči srpske javnosti uprte su ka Mundijalu. Ali, i poslije svjetske smotre fudbala u Južnoj Africi lopta će se kotrljati na našim prostorima. O tome razmišlja i predsjednik FSS, Tomislav Karadžić.

On tvrdi da je tokom putovanja za Alžir dobio čvrsto uvjerenje od visokih državnih zvaničnika da će Zakon o privatizaciji u sportu biti izglasan poslije Mundijala. Naravno, Zakon će najviše "dotaći" Crvenu zvezdu i Partizan.

"Moramo da razmišljamo o dešavanjima poslije Mundijala. Rekao sam već da ćemo se pozabaviti problemom reflektora, ali i privatizacijom. Razgovarao sam sa čelnim ljudima države i oni su mi obećali da ćemo poslije Mundijala ući u proces privatizacije srpskih klubova. Ne moramo to da uradimo u svim klubovima, ali to je u ovom trenutku najbolje moguće riješenje kako bi naši timovi pravili bolje rezultate na međunarodnoj sceni. Gospođa ministarka mi je rekla da i dalje postoji dilema na koji način treba izvršiti privatizaciju u sportu. Međutim, jednom i to mora da se presječe", rekao je Tomislav Karadžić za "Press".

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković je istakla da klubovi ne mogu da budu privatizovani kao preduzeća i da će Vlada Srbije odlučivati o privatizaciji svakog kluba pojedinačno.

"Vlada mora prvo da odluči da li će klub biti privatizovan, a potom kako to treba da se uradi", navela je Samardžić Marković i dodala da postoji razlika između sportskih klubova, kao i da njihova privatizacija mora da bude prilagođena sportskim specifičnostima.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC