• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Opracija "Banjica"

Crvena zvezda želi da nastavi bijeg "večitom rivalu". U Radu sanjaju senzaciju, koja bi ih pomjerila sa 15, pretposljednjeg mjesta na tabeli.

 JSL: Opracija "Banjica" Izvor: MONDO

To su želje uoči "malog gradskog derbija" na Banjici (nedjelja, 14 sati) u 17. kolu Jelen Superlige.

Na konferenciji za medije upriličenoj u prostorijama SOS kanala, treneri su se složili da je Crvena zvezda "veliki favorit" i da je loš teren jedino što može da upropasti užitak ljubiteljima fudbala.

"Rad ima mladu, poletnu i ambicioznu ekipu. Znamo šta nas čeka. Ko se bude bolje snašao po teškom terenu, radovaće se", ocijenio je strateg lidera prvenstva, Vladimir Petrović Pižon.

On nije želio da otkriva karte i govori o sastavu. Aval Isah se oporavio od povrede, ali je i dalje neizvjesno da li će zauzeti mjesto u prvom timu.

"Teško je gostovati mladoj ekipi željnoj dokazivanja. Ipak, nema razloga da ne vjerujem u pobjedu. Pogotovo što nas je Rad zadužio prošle godine kada nam je 'otkinuo' bod", poručio je golman crveno-bijelih Saša Stamenković.

On je Andriju Kaluđerovića obilježio kao najveću opasnost.

"Ali, ne prijeti nam opasnost samo od njega. Rad je opasan i poslije prekida, poslije kojih moramo da obratimo pažnju i na odbrambene igrače", predočio je Stamenković i dodao:

"Šteta je što na tribine ne može da stane više navijača".

Zvezdini navijači će dobiti 500 ulaznica za utakmicu, a karte će se naći u prodaji po cijeni od 300 dinara.

"Istina je da se ne igra 'večiti derbi', ali i ovaj uvijek ima posebnu draž", počeo je izlaganje trener Rada, Marko Nikolić.

"Bavimo se sobom i svojim problemima. Naš tim je mlad i napreduje iz utakmice u utakmicu. Dileme nema, Zvezda je veliki favorit - ima sjajnog trenera, najboljeg golmana lige i vanserijske igrače. Međutim, niko ne može da nam oduzme pravo na nadu, jer, kao malo ko u zemlji kao mi, kada dočekujemo Partizan i Zvezdu, zbog navijača imamo prednost domaćeg terena", jasan je bio mladi stručnjak.



Štoper Aleksandar Petrović je i dalje povrijeđen, a neizvjesno je da li će novajlija Miloš Dimitrijević biti spreman.

"Nije poželjno hvaliti mlade igrače, ali moram da apostrofiram Kaluđerovića. Igra u pretposljednjem timu na tabeli, a domogao se trećeg mjesta liste strelaca sa osam golova. Ne možemo da prijetimo Zvezdi, koja ove sezone teško prima golove, a bio bih zadovoljan da damo jedan, jer bi mogao da nam donese bod ili tri".

Nikolić kaže da se ne osvrće u nazad, ali je upitan da prokomentariše poraz svoje ekipe na startu proljećnog dijela u Smederevu (1:2) uprkos uvodnom vođstvu.

"Zasluženo smo izgubili, nismo se dobro snašli na teškom terenu. Sada nas čeka nova utakmica, novi protivnik, nova motivacija", zaključio je Marko Nikolić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC