• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Trener godine se izvukao protiv Mihajlovića

Kaljari je bio suočen sa prvim porazom na svom terenu poslije deset kola, ali je Katanija na kraju ostala samo sa bodom u džepu - 2:2.

 SERIJA A: Trener godine se izvukao protiv Mihajlovića Izvor: MONDO

Zvanično najbolji trener u italijanskom fudbalu nekako se izvukao protiv Siniše Mihajlovića. Masimiliano Alegri bio je suočen sa prvim porazom svog Kaljarija na Sardiniji posle deset uzastopnih kola, ali je Andrea Kosu postigao gol, koji je očuvao tu seriju u životu.

Kaljari - Katanija 2:2.

Poslije ovog rezultata, Mihajlović je sakupio i 19. bod u 12 kola i napravio korak naprijed ka opstanku u Seriji A, jer je Kataniju preuzeo 1. decembra prošle godine, u trenutku kada je ovaj tim bio ubjedljivo posljednji, sa devet osvojenih bodova iz 15 uvodnih kola.

Desetka Kaljarija Andrea Lazari savladao je golmana Katanije Marijana Anduhara u 9. minutu, ali je na poluvrijeme sa vođstvom otišao - gost.

Prvo je u 31. minutu "trekvatrista" Katanije Đuzepe Maskara realizovao jedanaesterac, a onda, četiri minuta kasnije, januarsko pojačanje Maksi Lopez doveo "slonove" u vođstvo - 1:2.

Taj rezultat bio je na snazi do 74. minuta, kada je 29-godišnji Kosu, rođen u Kaljariju, odbranio nepobjedivost svog tima na Sardiniji.

Golom Fabricija Mikolija u 84. minutu, Palermo je na Siciliji nekako došao do pobjede protiv posrnulog Livorna i tako se vratio na četvrto mjesto, ispred Juventusa - 1:0.

Dugo su se Sicilijanci mučili sa timom Serse Kozmija, koji je ispao iz forme poslije najave predsjednika Alda Spinelija da želi da proda Kalčo Livorno poslije 11 godina rokovođenja klubom iz Toskane. Livorno nije pobijedio od 10. januara, a u posljednjih osam mečeva osvojio je samo dva boda.

Prošlogodišnji finalisti Kupa Italije, Sampdorija i Lacio sudarili su se na Luiđi Ferarisu i sve je moglo da se dogodi, ali ne da izostanu golovi i da ishod bude neriješen.

Ovog puta, uprkos ranom vođstvu Rimljana i golu fudbalera Đenove na pozajmici u Laciju, Serđa Flokarija (7. minut), pobijedila je Sampdorija. Zahvaljujući pogocima Stefana Gubertija i Đanpaola Pacinija, Đenovljani su nastavili pohod ka Evropi i gurnuli Lacio dublje u borbu za opstanak - 2:1.

Posljednji put 0:0 u duelu ova dva tima bilo je 1976. godine, a samo jednom meč je završen bez pobjednika od kada je 1996. godine bilo 3:3.

Novi trener Lacija Eduardo Reja doveden je da izvuče tim iz letargije, ali mu ne ide baš najbolje. Za sada ima skor 1-1-2. Lacio je prvi tim iznad crte koja šalje u Seriju B.

Aleksandar Kolarov igrao je 90 minuta za Lacijale, koliko i Aleksandar Luković za Udineze, koji je osvojio bod u Bergamu protiv Atalante (0:0).

Seriju od četiri uzastopna poraza, Bari je na svom San Nikoli uspio da prekine protiv Kjeva - 1:0. Jedini gol postigao je Argentinac Hoze Ignasio Kastiljo u 20. minutu.

Kriza Napolija nastavljena je i u martu. Napolitanci su u januaru bili na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali su onda ostali bez pobjede u februaru (0-3-1), a mart su počeli porazom u Bolonji - 2:1.

Od kada je u oktobru preuzeo ekipu od Roberta Donadonija, Valter Macari imao je seriju od 19 mečeva sa samo jednim porazom, ali je sjajnoj formi morao da dođe kraj i to se dogodilo. Pitanje je kada će se Hamšik, Laveci, Kvaljarela, Mađio i ostali oporaviti...

REZULTATI 27. KOLA:

Atalanta - Udineze 0:0

Bari - Kjevo 1:0 (1:0)
/Kastiljo 20/

Bolonja - Napoli 2:1 (2:1)
/Zalajeta 7, Adailton 12 - Rinaudo 14/

Kaljari - Katanija 2:2 (1:2)
/Lazari 9, Kosu 74 - Maskara pen 31, Lopez 35/

Palermo - Livorno 1:0 (0:0)
/Mikoli 81/

Sampdorija - Lacio 2:1 (2:1)
/Guberti 29, Pacini 36 - Flokari 7/

Sijena - Parma 1:1 (0:1)
/Vergasola 69 - Biabiani 34/

Inter - Đenova (20.45)

U subotu:

Fiorentina - Juventus 1:2

Roma - Milan 0:0

TABELA: Inter (-1) 58, Milan 55, Roma 52, Palermo 46, Juventus 44, Sampdorija 43, Napoli 41, Kaljari 39, Đenova (-1) 38, Fiorentina 35, Kjevo 35, Bari 35, Bolonja 34, Parma 34, Katanija 28, Udineze 28, Lacio 26, Livorno 23, Atalanta 22, Sijena 21.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC