• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbape: Real pokušava od moje 14. godine…

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Moramo riješiti tu situaciju, vidjeti šta se dešava s klubom. Vezan sam ugovorom za klub, dakle nisam slobodan igrač, tako da ćemo vidjeti šta će biti", rekao je mladi fudbaler, zvijezda francuskog šampiona Monaka.

Mladi fudbaler Kilijan Mbape, zvijezda francuskog šampiona Monaka, kazao je da još uvijek ne zna hoće li ostati u kneževini ili će napustiti klub.

Za njega se interesuju mnogi evropski klubovi, a da je to istina potvrdio je i sam Mbape rekavši da ga Real Madrid pokušava dovesti još od njegove 14. godine.

Mbape je imao sjajnu sezonu u dresu Monaka. U pohodu na vrh Francuske postigao je 15 golova u 29 nastupa, a tome je dodao još 11 pogodaka u ostalim takmičenjima. Naravno, njegove sjajne partije izazvale su mnoge medijske špekulacije o tome gdje će nastaviti karijeru, iako je ugovorom za Monako vezan do 2019. godine.

No, i sam tinejdžer je nakon sinoćnje prijateljske utakmice u kojoj je Francuska savladala Englesku sa 3:2 kazao da ne zna gdje će igrati sljedeće sezone.

"Otići ću na odmor sa porodicom i razmišljaćemo o tome šta će se dogoditi. Moramo riješiti tu situaciju, vidjeti šta se dešava s klubom. Vezan sam ugovorom za klub, dakle nisam slobodan igrač, tako da ćemo vidjeti šta će biti", kazao je Mbape, te o navodima da je Real jedan od zainteresovanih rekao:

"Real Madrid pokušava da me dovede još od moje 14. godine."

Iako mu je tek 18 godina, Mbape je već odigrao četiri utakmica za seniorsku reprezentaciju Francuske, ali se još nije upisao u strijelce.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC