• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajola je uspeo: Bizaran ugovor Milana i Donarume!

Autor mondo.rs

Cena zavisi od Lige šampiona i Milan se oko toga ne pita. Klub je pristao da Donaruminog starijeg brata učini milionerom, takođe. Sam Điđi postao je treći najbolje plaćeni igrač u Seriji A. Rajola je... uspeo.

Mino Rajola je uspeo.

Kao što je i najavljeno nakon što je mladi golman pomalo na silu ubačen u centar skandala - sve je rešeno po završetku Evropskog prvenstva za mlade, na kojem je Italija ispala u polufinalu od Španije.

Po povratku u Milan, 18-godišnja senzacija Đanluiđi Donaruma potpisao je novi, težak, multimilionski ugovor, u kojem je njegov vešti menadžer uneo dve konkretne stvari:

a) ako 'rosoneri' u sezoni 2017/18 izbore plasman u Ligu šampiona, otkupna cena za golmana je 100 miliona evra;
a) ako 'rosoneri' u sezoni 2017/18 ne izbore plasman u Ligu šampiona, otkupna cena za golmana je 50 miliona evra;

Ova pravila važiće i za italijanske klubove, ne samo za one iz inostranstva.

Hipotetički, ukoliko bi Milan završio sezonu na petom ili lošijem mestu, Juventus bi naslednika Đanluiđija Bufona mogao da dobije narednog leta za 50 miliona evra.

I, stvar je manje-više jasna.

Rajola je, za sada, zadržao Donarumu u slavnom klubu, a da li će ga odvesti narednog ili nekog drugog leta, samo je pitanje vremena i rezultata koji će beležiti renovirani tim trenera Vićenca Montele, u koji je za sada uloženo skoro 130 miliona evra.

Ubuduće, više neće biti pregovora oko Donaruminog odlaska iz Milana, već će obavezna klauzula za španski fudbal, ne i italijanski, biti tačka na kojoj će zainteresovani kupci moći da dobiju usluge popularnog Điđija.

Donaruma je potpisao petogodišnji ugovor sa Milanom, u koji je došao pre četiri godine, kao dečak rodom iz malog mesta nadomak Napulja.

Nezvanično, Rajola je Donarumi obezbedio godišnju platu od šest miliona evra, ali i naterao vlasnike Milana da angažuju njegovog starijeg brata, Antonija Donarumu, kojem je automatski obezbedio platu od milion evra godišnje.

Da stvar bude bizarnija, 26-godišnji Antonio Donaruma već je bio član Milana od 2008. do 2012. godine, a kako posle pozajmica u Pjaćenci i Gubiju nije imao kvalitet da se bori za mesto među stativama na "San Siru", klub ga je prosledio Đenovi gde se takođe nije snašao - branio je samo jednom.

Milan je, ipak, pristao da golmana koji je prethodne dve sezone proveo u drugoligašu, Bariju, i grčkom Asterasu iz Tripolija, pruži novu šansu i obezbedi primanja o kakvim je na jugu Italije ili u Grčkoj mogao samo da mašta.

Sam Đanluiđi Donaruma, sa šest miliona evra po sezoni, postaće treći najplaćeniji igrač u Seriji A, iza Gonzala Igauina i Paula Dibale iz Juventusa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC