• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3:3 na Malti: Zvezdino opuštanje pred put u Aziju

Autor mondo.rs

Crvena zvezda pogađala, kiksirala, vodila, pa za šest minuta ispustila pobedu na Malti protiv Florijane. U sledećoj rundi ide u Kazahstan, na meč protiv Irtiša.

 3:3 na Malti: Zvezdino opuštanje pred put u Aziju Izvor: MN PRESS

Tri gola za veru u napad, tri gola za brigu zbog odbrane!

Crvena zvezda odigrala je nerešeno na Malti i odradila posao u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Od večeras, punu pažnju posvetiće predstojećem dvomeču protiv Irtisa iz dalekog Kazahstana.

Ekipa Vladana Milojevića vodila je večeras golovima Ričmonda Boaćija (dva) i Nenada Milijaša 1:0, pa 3:1, ali je lošim reakcijama defanzive dopuštala domaćinu da u šest minuta finiša izbegne poraz i tako ostvari cilj u koji je uložio sve što je imao.

FLORIJANA - ZVEZDA 3:3 (UKUPNIM REZULTATOM 3:6)

I jedni i drugi završili su meč sa igračem manje. Zvezdin debitant Marko Gobeljić nije se dugo zadržao na terenu, jer je ušao u drugom delu kao rezerva, pa morao u svlačionicu zbog direktnog crvenog kartona, "zarađenog" jakim udarcem na sredini terena.

Sa druge strane, Florijana je ostala sa desetoricom nakon poslednjeg, šestog gola na utakmici. Varela je savladao Manojlovića glavom, pa se okrenuo ka klupi Zvezde i pokazivao na genitalije, što nije promaklo glavnom sudiji Jorgosu Kizasu iz Grčke.

Do kraja veoma žestokog meča nije bilo novih incidenata na terenu, ali jeste na tribinama, gde su se sukobili domaći navijači i pripadnici policije. Razmenili su nekoliko udaraca, a reporter MONDA javlja da je u čitavom sukobu najglasnija bila jedna gospođa.

Strasti su se, ipak, brzo smirile...

Osim Gobeljića, Milojević pružio šansu još jednom debitantu, mladom Luki Iliću.

Na putu ka Beogradu, Milojević će definitivno pre svega tražiti način da "zategne" odbranu, koja je večeras gubila vazdušne duele, dopuštala Vareli da potpuno kontroliše skok igru i da joj stvara velike probleme. Frimpong je prednjačio u nesigurnosti i skrivljenim penalom u finišu prvog dela je pokazao da će mu biti potrebno još vremena da se navikne na Milojevićev sistem.

Sa druge strane, Boaći je potvrdio da je sezonu dočekao u dobroj formi, jer je uz dva gola ubeležio i asistenciju ka Milijašu. Da su i od tog trenutka igrači Zvezde ostavili nogu na gasu i bar tim rezultatom završili ovaj meč, partija napadača iz Gane bila bi u prvom planu, a ne kiksevi koji su velika opomena pred nastavak evropskog puta crveno-belih.

ZVEZDA: Manojlović - Stojković, Frimpong, Savić, Anđelković - Račić, Le Talek - Srnić (od 90' Ilić), Rikardinjo (od 73' Gobeljić), Milić (od 63' Milijaš) - Boaći.

Semafor: 0:1 Boaći (13'), 1:1 Pisani (45+'), 1:2 Boaći (70'), 1:3 Milijaš (76'), 2:3 Vela (78'), 3:3 Varela (84')

IZ MINUTA U MINUT:

UŽIVO:

- KRAJ UTAKMICE 3:3, ZVEZDA JE U 2. RUNDI KVALIFIKACIJA -

91' Treća i poslednja izmena u Zvezdi. Milojević šalje na teren Luku Ilića umesto Srnića.

85' Strelac izjednačujućeg gola dobio je i crveni karton zbog nekorektnog slavlja. Stanje na terenu je sada "deset na deset" jer je Varela pokazivao rukom na genitalije, gledajući ka klupi Beograđana. Na putu ka svlačionici nepristojno je gestikulirao i ka Milojeviću.

84' FLORIJANA OPET IZJEDNAČUJE, 3:3!

Varela je ostao u skoku sa najnižim igračem Zvezde, Anđelkovićem i bez problema trese mrežu Zvezde.

83' Još jedna šansa za domaćina. Varela do Fontanele i lopta odlazi pored mreže. Manojlović je bio spreman da reaguje.

82' Florijana opet pokušava dugom loptom, a Vela ne udara dovoljno jako da zapreti Manojloviću.

81' Direktan crveni karton za Marka Gobeljića! Rezervista Zvezde faulirao je jednog igrača domaćih, a grčki sudija mu je bez razmišljanja pokazao najstrožu kaznu.

80' Ogromna šansa za Anđelkovića, ali nema gola! Srnić ga je proigrao na petercu, ali bek Zvezde nije poslao loptu u nebranjenu mrežu.

79' 3:2 FLORIJANA UZVRAĆA! 3:2

Vela je iskoristio šansu domaćih i drugi put na utakmici savladao Manojlovića.

77' 3:1 ZA ZVEZDU, MILIJAŠ!

Sada je Boaći asistirao, a vezista Zvezde utrčao na zicer i rutinski zatresao mrežu.

76' Nenad Milijaš dobio je dosta prostora na oko 20 metara od gola, nameštao se i pod kontaktom pao. Sudija nije dosudio faul.

73' Uporni Boaći ponovo je pokušao, ali ovaj put njegov šut odlazi pored gola. Probao je van kaznenog prostora.

71' ZVEZDA OPET VODI, 2:1! Boaći!

Anđelković je centrirao, Srnić je opet dobro skočio i asistirao centraforu, koji je postigao svoj četvrti gol u ovom dvomeču.

68' Rikardinjo se izborio za poziciju na levoj strani, centrirao, pogodio Srnića, ali je krilni napadač loše šutirao glavom.

66' Još jedan pokušaj domaćih, šut Fontanele iskosa i dobro pozicija Manojlovića, koji je mirno uhvatio loptu.

64' Prva izmena u Zvezdi, Nenad Milijaš ulazi umesto Nemanje Milića.

63' Florijana postiže gol, ali je poništen zbog ofsajda. Fontanela je atraktivno savladao Manojlovića, ali su defanzivci Zvezde na vreme izašli ispred njega i ostavili ga najbližeg golmanu crveno-belih.

61' Gužva u šesnaestercu Florijane, pokušaj Anđelkovića i lopta odlazi preko gola.

58' Još jedna "duga" lopta domaćih u kaznenom prostoru Zvezde, ali ovog puta nema opasnosti po Manojlovića.

55' Još jedna loša reakcija Zvezdine odbrane i nova šansa za Florijanu. Savić je gradio loptu, Manojlović je krenuo ka njoj, ali je bio sporiji od napadača domaćih, koji su ovu konfuziju umalo kaznio preokretom.

52' Miran period meča "seče" Nemanja Milić. Pobegao je čuvarima i pao na zemlju, povučen za dres. Grčki sudija pokazao je defanzivcu Florijane žuti karton.

- Loše vesti iz Azerbejdžana i Slovačke. Mladost iz Lučana je izgubila i u revanšu od Intera iz Bakua, dok je i Vojvodina već na startu ispala porazom od Ružemberoka 0:2.

- Dok Florijana i Zvezda igraju na Malti, kazahstanski Irtiš eliminisao je bugarski Dunav Ruse.

- poluvreme

45'+ FLORIJANA IZJEDNAČUJE 1:1! PIZANI!

U poslednjem trenutku nadoknade vremena domaći su postigli gol, udarcem sa "kreča". Lopta je otišla u jednu stranu, a Manojlović u drugu.

45' Penal za Florijanu! Frimpong je napravio veliku grešku, posle koje je jedan igrač domaćih pao u kaznenom prostoru, a grčki sudija je bez razmišljanja pokazao na belu tačku.

43' Žestoki dueli na sredini, iako je praktično poznato ko će u sledeće kolo. Florijana, opasnija iz kontranapada, ima većih problema u pozicionoj igri, ali to ne znači da odustaje od ofanziva.

36' Odličan, pomalo iznenadni udarac Rikardinja sa više od 20 metara, ali lopta odlazi nedaleko od stative.

31' Milić je pokušao da asistira sa leve strane, poslao je oštar centaršut, ali nema nove šanse za Beograđane. Domaći su zatražili kratku pauzu zbog povrede jednog svog igrača (Pepea). On će morati i da bude zamenjen.

25' Sjajna intervencija Manojlovića! Frimpong je pogrešio, pogodio Savića, a lopta se odbila Kabralu pravo na nogu. Ipak, golman Zvezde je istrčao, skratio ugao i odlično odbranio.

21' Rikardinjo utrčava u šesnaesterac, snažno zavrće loptu u peterac, ali Boaći nije bio blizu da je sprovede u mrežu.

20' Žestoki startovi na terenu. Varela je jako, rukom udario Filipa Stojkovića i oborio desnog beka Zvezde na zemlju. Kratak prekid.

17' Snažan udarac Boaćija - nokaut. Centarfor Zvezde napucao je defanzivca Florijane u glavu i on se zbog toga kratko zadržao na travi.

12' ZVEZDA VODI 1:0! BOAĆI!

Centarfor crveno-bele iz prve je reagovao na centaršut sa leve strane, poslao loptu ka levoj stativi gola domaćih i zatresao mrežu.

11' Frimpong interveniše u kaznenom prostoru, izbija loptu, a Kizas odmahuje rukom na zahteve domaćih da dosudi penal.

Izvor: MONDO



10' Prilika za Zvezdu iz slobodnog udarca. Defanzivac domaćih igrao je rukom na oko 20 metara ispred svog gola, sudija Kizas zaustavio je loptu, a Rikardinjo je šutirao visoko preko gola.

8' Prva šansa za Zvezdu! Anđelković je utrčao u kazneni prostor po levoj strani, dodao loptu Miliću, a defanzivci Florijane blokiraju njegov šut i šalju loptu u korner.

3' Oštri napadi Florijane po desnoj strani na početku. Sa tribina odjekuje pesma navijača Zvezde, kao i muzika domaćih pristalica. Na polovini Florijane, Rikardinjo pokušava sa oko 20 metara.

1' Meč je počeo. Loptu su sa centra izveli domaći.

Sastavi:

ZVEZDA: Manojlović - Stojković, Frimpong, Savić, Anđelković - Račić, Le Talek - Srnić, Milić (od 64' Milijaš), Rikardinjo - Boaći

FLORIJANA: Greč - Baldakino, Pepe, Pisani, Borg, Varela, Najar, Vela, Kabral, Enrike, Fontanela

Sudija: Jorgos Kizas (Grčka)

NAJAVA:

Florijana - Crvena zvezda, druga runda!

Ekipa Vladana Milojevića na Malti brani mirnih 3:0 iz Beograda, koji bi trebalo da joj obezbede miran revanš od 20.30 časova.

Trener crveno-belih nije hteo da otkrije sastav uoči meča, ali je na UEFA sajtu više od sat pre meča objavljen zvaničan spisak startera. Tako je postalo poznato da je Milojević mesto odsutnog Donalda ustupio mladom Urošu Račiću i to je jedina promena u ekipi Zvezde u odnosu na prvi meč.


Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ



S obzirom na to da neće biti video prenosa ove utakmice, ostanite uz MONDO i pratite dešavanja sa stadiona Hibernijansa, gde je naš reporter.

Takođe, pratićemo i rezultat revanša Dunav - Irtiš Pavlodar, u koji su Kazahstanci ušli sa golom prednosti iz prvog meča i trenutno vode 1:0, što je dodatno približilo Zvezdu potencijalnom odlasku na istok.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC