• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Zrinjskog: Možemo do čuda u Evropi!

Autor mondo.ba

Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić uvjeren je da "plemići" uz malo sreće mogu preskočiti Maribor u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dva dana su preostala do prve zvanične utakmice Zrinjskog u narednoj sezoni.

"Plemići" će na stadionu "Pod Bijelim brijegom" dočekati Maribor u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Slovenački tim je prije tri godine, takođe u Ligi šampiona, eliminisao klub iz Mostara, a na oba susreta je nastupio aktuelni kapiten Mostaraca Pero Stojkić. Slovenci su odigrali 0:0 u Mostaru, a na "Ljudskom vrtu" slavili rezultatom 2:0.

"Siguran sam da su oni u to vrijeme bili kvalitetniji nego danas. S druge strane, mi smo iskusniji, a naš tim je, prema opštem mišljenju, danas kvalitetniji u odnosu na vrijeme kad smo prvi put igrali protiv Maribora. Svi se uz to dobro osjećamo, dobro smo se pripremili za meč i s nestrpljenjem iščekujemo početak utakmice u kojoj su očekivanja velika", izjavio je Stojkić, a prenijelo "Oslobođenje".

Prema njegovom mišljenju, ukoliko Zrinjski uspije da eliminiše Maribor, uz malo sreće može i mnogo daleko da dogura u elitnom takmičenju.

"Ubijeđen sam da imamo kvalitet i da ćemo napraviti evropski iskorak. Ako prođemo Maribor, uz malo sreće možemo napraviti čudo", dodao je kapiten "plemića".

Meč Zrinjskog i Maribora na programu je u srijedu od 19 sati na stadionu "Pod Bijelim brijegom". -je prije tri godine nakon 0:0 u Mostaru, na svom stadionu na revanšu pobijedio Zrinjski s 2:0 i tako se plasirao u treće pretkolo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC