• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo 13. turnir „Fudbal friends“ u Foči

Autori mondo.ba Autori SRNA

Pred više hiljada posjetilaca na Gradskom stadionu u Foči u petak uveče počeo je 13. Međunarodni omladinski turnir "Fudbal friends".

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, koja je otvorila turnir, je istakla da je "Fudbal friends" manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, jer kroz sport promoviše prijateljstvo i druženje omladine sa prostora bivše Jugoslavije.

"Ovaj turnir ima bogatu tradiciju i na pravi način svjedoči da je Foča grad mladosti i sporta u punom smislu te riječi", navela je Davidovićeva.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira, načelnik opštine Radisav Mašić napomenuo je da su na ovom turniru stasali brojni prvotimci velikih klubova sa prostora nekadašnje zajedničke države, a mnogi od njih danas igraju i u inostranim klubovima.

"`Fudbal friends` je najznačajnija sportska manifestacija ove vrste na prostorima bivše Jugoslavije. Pokazuje to i ovogodišnji turnir, koji je okupio najbolje ekipe sa tih prostora", rekao je Mašić.

U prvom četvrfinalnom meču, kadeti skopskog Vardara savladali su vršnjake domaće Sutjeske sa 1:0, dok je u drugom dvoboju, branilac trofeja Rijeka pobijedila podgoričku Budućnost rezultatom 2:0.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se  Crvena zvezda - Partizan, te Maribor - Željezničar.

Dosadašnji pobjednici turnira su: Crvena zvezda (2005, 2011), Budućnost Podgorica (2008, 2014), Njukasl (2009, 2010), Vardar (2006), Groklin Poljska (2007), Dinamo Zagreb (2012), Svonsi (2013), Olimpija (2015) i Rijeka (2016).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC