• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka drugačija Zvezda, ali jednako uspešna!

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli u kombinovanom sastavu slavili na Banjici za miran put u Prag. Banjalučanin Srđan Babić debitovao za Zvezdu.

 Superliga Rad - Zvezda 0-2 Izvor: MN PRESS

Nije to bio tim koji ćemo u četvrtak gledati u Pragu, ali je rezultat svakako bio bitan crveno-bijelima da održe odličnu atmosferu uoči revanša trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Spartom. I, uspjeli su u tome:

Rad - Crvena zvezda 0:2 (0:1).

Uspio je Vladan Milojević da kombinovanim sastavom sakrije adute za predstojeću izuzetno važnu utakmicu, ali i da dođe do željena tri boda. To su crveno-bijelima omogućili Damijen Le Talek u 38. i Aleksandar Pešić u drugom minutu nadoknade. Oba pogotka postignuta su udarcima glavom. Prvi poslije centaršuta Luke Adžića iz kornera, a drugi poslije asistencije Dušana Anđelkovića poslije lijepe akcije po lijevoj strani...

U ekipi Crvene zvezde debitovao je mladi Banjalučanin Srđan Babić. 


RAD: Marković - Vico, Maraš, Zonjić, Volkov - Bainović, Piščević, Lutovac (80. Guzina), Lukić (64. Mladenović), Denić - Vujačić (80. Milošev).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Anđelković, Le Talek, Babić, Stojković (46. Gobeljić) - Račić, Jovičić - Adžić (74. Radonjić), Milijaš (62. Kanga), Srnić - Pešić.

Utakmicu je sudio Novica Anđelovski.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda stiže do 2:0 golom Aleksandra Pešića u drugom minutu nadoknade. Visoki napadač ostao je sam na ivici peterca poslije centaršuta Dušana Anđelkovića i udarcem glavom pogodio mrežu.


- Dvostruka izmjena u timu Rada u 80, minutu: Lazar Milošev umjesto Vuleta Vujačića, a Boško Guzina umjesto Aleksandra Lutovca.

- Lijep pokušaj Kange u 74. minutu, gađao je dalji ugao, ali je bio neprecizan. Odmah potom i treća izmjena u gostujućem timu. Umesto Luke Adžića do kraja će igrati Nemanja Radonjić.

- Oštar šut Kange u 70. minutu iz "slobodnjaka" iskosa po lijevoj strani, ali je Volkov intervenisao glavom na metar od gol-linije i poslao loptu u korner. Gabonac je, čini se, ponovo veoma raspoložen za igru.

- Umalo 2:0 za Crvenu zvezdu u 66. minutu! Gelor Kanga je poslao sjajnu dugačku loptu ka Pešiću, koji je uspio da izdrži duel sa protivničkim igračem koji je trajao nekoliko metara, ali ne i da precizno šutira. Poslao je loptu pored Markovića, međutim, i pored stative...

- Prva izmjena u Radu. Od 64. minuta umesto Nenada Lukića igraće Bogdan Mladenović.

- Druga izmjena u Zvezdi. Umjesto Nenada Milijaša od 62. minuta igraće Gelor Kanga.

- Probudili su se domaći igrači i preuzeli inicijativu u posljednjih nekoliko minuta, u toku je 58.

- PREČKA je sačuvala gol Crvene zvezde poslije šuta Vuleta Vujačića na centaršut iz kornera u 55. minutu.

prečka
Izvor: YouTube


- Iznenada velika šansa za Rad u 54. minutu! Lukić je proigrao Vica na desnoj strani, imao je mnogo prostora pred sobom, ali je prvo uspio da ga stigne i blokira Luka Adžić, a potom je Borjan uz pomoć stative skrenuo loptu u korner.

- Zvezda ima inicijativu i veći posjed lopte i po povratku sa odmora, ali se "građevinari" dobro brane. Doduše, trebalo bi da napadnu imajući u vidu rezultat... U toku je 54. minut.

- Drugo poluvrijeme počelo je izmjenom u timu Zvezde. Umesto Filipa Stojkovića, koji je dobio jak udarac u finišu prvog dijela utakmice, igraće Marko Gobeljić.

- Poluvrijeme. Crvena zvezda je bila bolja, mnogo više napadala i zasluženo ima gol prednosti, ali nije mnogo toga viđeno u prvom dijelu utakmice. Nadamo se mnogo boljoj predstavi i jednih i drugih po povratku sa odmora.


- GOOOL! Crvena zvezda od 38. minuta vodi 1:0 pogotkom Damijena Le Taleka na centaršut Luke Adžića iz kornera.

gol
Izvor: YouTube


- Situacija za analizu u 23. minutu pred golom Crvene zvezde. Tražili su domaći penal poslije uklizavanja Dušana Anđelkovića i pada Nenada Lukića, ali je sudija Novica Anđelovski odmahnuo rukom... Procijenite sami da li je bio u pravu ili ne:

zvezda
Izvor: YouTube


- Srđan Babić je pokušao udarcem glavom u 20. minutu, poslije centaršuta Milijaša iz kornera, da matira Markovića, ali je golman Rada dobro intervenisao. Na visini zadatka golman "građevinara" bio je i u 22. minutu poslije lukavog pokušaja Luke Adžića iz slobodnog udarca.

- Solidan šut Đorđa Denića u 14. minutu. Iznenada mu se ukazala šansa, gađao je bliži ugao, ali Milan Borjan nije imao problema da uhvati loptu.

- Bez većih uzbuđenja u prvih 10 minuta, osim pomenute greške Radovog golmana Markovića.

- Samo 30 sekundi trebalo je fudbalerima Crvene zvezde da se nađu u šansi za gol. Golman Rada, Dušan Marković, loše je poslao loptu ka jednom od saigrača, do nje je došao Nenad Milijaš, koji je proigrao Slavoljuba Srnića, ali je šut krilnog igrača crveno-bijelih bio blokiran, pa su gosti od svega dobili samo korner.


REZULTATI 2. KOLA:

Mačva - Zemun 1:0 (1:0)
/Matić 28/

Bačka - Voždovac 0:3 (0:0)
/Filipović 63, Putinčanin 88, Mašović 90/

Partizan - Javor 2:1 (1:0)
/Đurđević 7, Suma 85 - Milović 89/

Borac - Spartak 0:4 (0:2)
/Ivanović 14, Nikolić 37, 56, Savković 49/


Čukarički - Napredak 2:0 (0:0)
/Drinčić 47, Puškarić 61/

Radnik - Vojvodina 0:4 (0:2)
/Subotić 9, Malbašić 17, 55, Bempah 85/

Rad - Crvena zvezda (0:1)
/Le Talek 38/


*Odložen je meč Radničkog i Mladosti.

TABELA: Partizan 6, Spartak 6, Vojvodina 6, Voždovac 4, Zvezda (-1) 3, Čukarički 3, Javor 3, Mačva 3, Rad (-1) 1, Mladost (-1) 1, Zemun 1, Napredak 1, Radnik 1, Radnički Niš (-1) 0, Bačka 0, Borac 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC