• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Stojković: Trenirao sam, moći ću da igram

Autor mondo.rs

Navijači Crvene zvezde mogu da odahnu kada je u pitanju nastup desnog beka u revanšu sa Spartom.

 Filip Stojković igra protiv Sparte Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rutinska pobeda kombinovanog sastava Crvene zvezde protiv Rada na Banjici u 2. kolu Superlige Srbije (2:0) umalo nije donela veliki problem crveno-belima za revanš sa Spartom iz Praga u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

U finišu prvog poluvremena, Filip Stojković je ostao da leži na travi posle duela sa protivničkim igračem, koji je svom težinom pao na njegovu nogu. Uhvatio se desni bek crveno-belih za nogu, a trener Vladan Milojević za glavu, svestan da je Stojković već imao velikih problema sa povredom kolena.

Ispostavilo se, međutim, da je koleno izdržalo i da je 24-godišnji fudbaler samo iskrenuo zglob. Ostao je na terenu još nekoliko minuta, a onda ga je u drugom poluvremenu zamenio Marko Gobeljić.

"Dobro sam, trenirao sam u ponedeljak i imao terapije. Biću spreman da igram u Pragu", potvrdio je Stojković za MONDO da navijači ne moraju da brinu uoči revanša trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Spartom, u kojem crveno-beli brane 2:0.

"Iskrenuo sam zglob, ali pošto je igrač Rada seo na mene, pritisak je bio i na kolenu... U prvom trenutku sam se uplašio, srećom, ispalo je da nije ozbiljna povreda", objasnio je.

Za razliku od Stojkovića, štoper Sparte Semih Kaja nije imao sreće. U remiju sa Bohemijansom (1:1) polomio je kost u stopalu i predstoje mu dva meseca pauze.

"Čuo sam za to, ali bez obzira što on neće igrati, ubaciće nekog drugog štopera. Imaju dobar tim, a detaljno ćemo sa stručnim štabom analizirati njihovu poslednju utakmicu, pa da vidimo šta nas čeka u Pragu. Ne smemo da se opustimo, ali kako da ne budemo optimisti posle 2:0 i onakve utakmice na našem stadionu? Najvažnije je da se mi dobro pripremimo i koncentrišemo, da pružimo još jednu dobru partiju i igramo našu igru. Verujem da ćemo proći".

Žal zbog odlaska Jovovića

Po letošnjem povratku u Zvezdu, Stojkovića je u klubu sačekao saigrač iz reprezentacije Crne Gore, Vladimir Jovović, ali je ubrzo napustio crveno-beli sporazumno raskinuvši ugovor. "Žao mi je što je Jovović otišao, u pitanju je odličan momak i igrač. Verujem da će izabrati dobar klub u kojem će redovno igrati", poručio je Stojković.

Stojković je već imao priliku da igra na Đenerali areni, 2015. godine sa mladom reprezantacijom Srbije tokom Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine. Nije mu ta utakmica ostala u lepom sećanju, pošto su Česi slavili ubedljivih 4:0.

"Radi se o novom i modernom stadionu. Teren je dobar, verujem da će atmosfera biti odlična i da ćemo imati veliku podršku naših navijača. Čuo sam da je potražnja za ulaznicama veća od broja koji su nam namenili, ali verujem da će se naši navijači snaći i da će kupovati ulaznice i preko interneta", priželjkuje Zvezdin bek.

Podsetimo, duel u Pragu igra se u četvrtak od 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC