• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanić: Na korak smo od titule

"Došli smo na korak do titule i sada je najteže...", kaže novi trener fudbalera Crvene zvezde Ratko Dostanić pred meč sa Smederevom (srijeda, 18.00).

 Dostanić: Na korak smo od titule Izvor: MONDO

Šok! To je trebalo da izazove kod igrača Crvene zvezde smjena trenera Vladimira Petrovića Pižona i momentalno imenovanje Ratka Dostanića za njegovog nasljednika.

Sve to odigralo se u nedelju, dan poslije poraza crveno-bijelih u Kragujevcu od Metalca (1:2), iako tek drugog u 19 prvenstvenih kola.

Već iste večeri, u subotu, raspravljalo se o Pižonovom (ne)ostanku na mjestu šefa struke i dalje lidera prvenstva, a dan kasnije stiglo je i zvanično saopštenje - novi trener Zvezde je Dostanić.

Tri dana poslije drugog imenovanja u šefa struke crveno-bijelih, Dostanić će debitovati u meču sa Smederevom, srijeda u 18 časova.

"Poslije poraza, moramo da krenemo sa tri nova boda, to nam je prvi i osnovni cilj", rekao je Dostanić u utorak.

"Druga stvar, ne smijemo da potcenimo ekipu Smedereva. Nikako. To je iskusna ekipa, sa kojom je teško manipulisati. Oni znaju da igraju na rezultat, pa se tako i spremamo utakmicu", dodao je Dostanić, koji je na početku izlaganja imao i "treću stvar".

"A, treća stvar, naši navijači trebalo bi da budu naš 12. igrač, da nam pomognu da stignemo do tri boda", pozvao je Delije novi "glavni i odgovorni" za igru Zvezde.

Dostanić sigurno neće moći da računa na trojicu suspendovanih Marka Mugošu, Bojana Đorđevića i Nikolu Ignjatijevića, a još veći problem na desnom beku pojavio bi se ako Pavle Ninkov ne bude uspio da se oporavi od povrede, baš kao i kapiten Nikola Lazetić koji igra ispred njega.

"Nadamo se i računamo na njih (Ninkova i Lazetića) da će dati sve od sebe da se oporave što pre i nadam se da će biti spremni za ovu utakmicu", rekao je Dostanić, koji je na funkciju trenera prekomandovan sa mesta direktora Omladinske škole Crvene zvezde.
Dok očekuje izvještaje ljekara, Ninkov se nada da će ekipa prevazići neočekivani poraz u Kragujevcu.

"Svi smo pod utiskom tog poraza, jer se nismo nadali da ćemo izgubiti. Ali, šta je tu je, moramo da se okrenemo sljedećoj utakmici u kojoj ćemo da pokušamo da pobijedimo", izjavio je Ninkov.

Dostanić se potom osvrnuo "naslijeđu".

"Vladimir Petrović nije ostavio malu stvar, jer smo prvi na tabeli sa dva boda više od ostalih... Znamo da smo u jednom trenutku bili u deficitu što se tiče igre, izgubili zadnju utakmicu i na nama je da to podignemo. Uvijek sam prihvatao odgovornost i imam povjerenja u ovaj tim", rekao je Dostanić i dodao:

"Ne sumnjam da ovi momci mogu da iznesu teret i mislim da su svjesni situacije i da će već protiv Smedereva pokazati pravo lice".

Novi trener Crvene zvezde odbija da "okrivi" jednu liniju tima kao najodgovorniju za prije svega loše igre ovog proljeća, a potom i poraz od Metalca.

"Igra cijele ekipe zavisi od kolektiva, ne samo od veznog reda ili odbrane. Odbrana počinje od napadača, a napad od golmana. Nikada ne bih stavljao (u prvi plan) samo jedan segment u odnosu na kolektiv. Mislim da cijela ekipa mora da igra brže, agresivnije, prostije, jednostavnije... Koliko nam je vremena potrebno? Bilo bi dobro već u srijedu da pokažemo to".

Dostanić se nada da igrači nisu izgubili samopouzdanje.

"Neće biti revolucije, nego hoćemo polako neke stvari da mijenjamo, u hodu i nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku to pokazati. Prije toga, mislim da je najvažnije da igrači budu moralno, u "glavi", kako treba, da budu rasterećeni, da pokažu svoje vrijednosti, da zaslužuju dres Crvene zvezde i oni su to već pokazali..."

Za kraj, Dostanić je poručio:

"Došli smo na korak do titule i sada je najteže..."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC