• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE(plej-of):"Bomba" Sigurdsona utišala Poljud

Autor mondo.ba

Spektakularnim pogotkom Gilfija Sigurdsona Everton stigao do remija 1:1 protiv Hajduka i eliminisao Splićane u plej ofu Lige Evrope.

Fudbaleri Hajduka vodiili su protiv engleskog Evertona, imali i novu priliku poslije izjednačenja, ali nakon sjajnog gola Islanđanina i promašenog penala morali su da se oproste od evropskih takmičenja.

Meč na Poljudu završen je remijem 1:1 koji je poslije liverpulskih 2:0 bio dovoljan Evertonu za prolaz u grupnu fazu Lige Evrope.

Hajduk je pružio dobru partiju protiv daleko iskusnijeg, skupljeg i kvalitetnijeg Evertona, koji je iskoristio svoju priliku poslije prvih 45 minuta u kojima je imao zaostatak od jednog gola.

Ponadali su se svi u Splitu da Hajduk može da nadoknadi 0:2 iz prvog meča nakon što je Radošević lijepim pogotkom doveo “bile” u vođstvo.

Igrao se 43. minut kada je Radošević raspalio po lopti sa tridesetak metara i ona je završila u gornjem lijevom uglu Pikfordovog gola. Skupo plaćeni golman Evertona paradom je samo uljepšao pogodak.

Hajduk - Everton gol Radošević
Izvor: YouTube

Spektakl je, međutim, tek uslijedio.

Samo nekoliko sekundi nakon što je počelo drugo poluvrijeme Everton je izjednačio i to kako!

Još jedno pojačanje “karamela” Gilfi Sigurdson primijetio je da je golman Hajduka Stipica daleko od gol-inije i lobovao ga udarcem sa 40-ak metara.

Hajduk - Everton gol Sigurdson
Izvor: YouTube

Hajduk je u nastavku izborio jedanaesterac, nakon što je oboren Erceg, ali je Pikford odbranio udarac Saida koji je kasnije “počašćen” zvižducima domaće publike.

Splićani do kraja meča nisu uspjeli da ponovo dođu u prednost, a Everton je mogao i do pobjede, međutim, Stipica je odbranio pokušaj Runija šest minuta prije kraja.

Hrvatska je ostala bez sva tri predstavnika u plej-ofu Lige Evrope pošto je osim Dinama eliminisan i Osijek.

Fudbaleri Osijeka upisali su pobjedu 1:0 na gostovanju kod Austrije Beč, ali su Austrijanci prošli dalje zahvaljujući pobjedi 2:1 u gostima u prvom meču. 

PROČITAJTE SVE REZULTATE REVANŠ MEČEVA PLEJ-OFA LIGE EVROPE!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC