• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević pred derbi: Neka svi poskidaju dresove!

Autor mondo.rs

"Psihološko pražnjenje je sastavni deo sporta, morate vrlo brzo da se spremite za sledeća iskušenja i napore i neki put do ide dobro, a drugi ne", poručio je trener Crvene zvezde Vladan Milojević pred prvi "večiti" derbi sezone.

 Vladan Milojević o vječitom derbiju Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak su ostvarili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, prvi put posle deset godina, a da bi ova nedelja bila savršena - želja je i pobeda u "večitom" derbiju.

Crveno i crno-beli će prvi put ove sezone, a još će najmanje dva puta, odmeriti snage na stadionu "Rajko Mitić" (nedelja, 19 časova, Arena Sport 1) i tako bolje ili lošije raspoloženi otići na dvonedeljnu pauzu zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Trener domaćina Vladan Milojević je na današnjoj konferenciji za novinare poručio da se njegovi igrači za ovaj meč "pripremaju kao za svaku drugi", ali da je svakako zbog istorije duela dva tima i toga što je u pitanju "večiti" rival - ovo utakmica koja ima posebnu draž kod svakog navijača i da je verovatno najznačajnija u svakoj takmičarskoj godini.

On je objasnio i da su novajlije Nenad Krstičić i Filip Bainović već licencirani, dok će posle današnjeg treninga presuditi da li su Nemanja Milić i Milan Rodić spremni za nedeljni meč.

I Zvezda i Partizan napravili su velike rezultate u četvrtak plasiravši se u Ligu Evrope, a mnogi se brinu da bi igrači zbog toga mogli da budu "emotivno ispražnjeni".

"Motivacija mora da postoji. Veoma bitan segment kod igrača i tu se vide oni pravi. Tri utakmice ćemo igrati protiv Partizana, najmanje, i svi moraju da žive za te utakmice. Psihološko pražnjenje je sastavni deo sporta, morate vrlo brzo da se spremite za sledeća iskušenja i napore i neki put do ide dobro, a drugi ne", kazao je Vladan Milojević novinarima na konferenciji.

Trener Zvezde, kome je ovo debi u "večitim" derbijima, bar kada se radi o seniorskom fudbalu, pokušao je da objasni zbog čega utakmice naša dva najveća kluba nisu naročito lepe za oko, pa je naveo da se i u većini derbija na svetu "ne viđa fascinantno lep fudbal".

"To je tako u velikim rivalitetima i to su jednostavno utakmica koje su tvrde i to je tako. Videćemo kako će to izgledati sutra", rekao je Milojević.

Posebno zanimljivo pitanje odnosilo se na žute kartone koje igrači Zvezde dobijaju zbog skidanja dresova tokom proslave golova. U četvrtak su to učinili Gelor Kanga i Nemanja Radonjić, prethodno je Slavoljub Srnić bio suspendovan, pa da li će Milojević to zabraniti?

"Nikad. Neka svi poskidaju dresove. Još im je sutra dozvoljeno da skidaju dresove!"

Izvor: MN PRESS


Kazao je i da ne zna svoju statistiku protiv Partizana, kako iz igračkih tako i iz trenerskih dana, i da o tome njegova supruga više vodi računa, dok je još konstatovao da je Krstičić "igrač kakvog su tražili" i da nije još uvek na 100% fizičke spreme, da Rikardinjo vredno radi i da ima strpljenja za njega, kao i da je Rodić na meču protiv Krasnodara obnovio povredu zgloba.

Ostavlja i dalje prostor za sve igrače za derbi.

"Svi registrovani igrači su u konkurenciji za meč", kazao je Milojević.

Na pitanje da li se pribojava da je ovo oproštajna utakmica za pojedine igrače - trener Zvezde odgovara da postoji mnogo faktora i detalja do kraja prelaznog roka.

"Ja ne znam da li će neko da ode, šta će da bude... Meni je bitno da pripremim sa svojim igračima  da budemo fokusirani. Posle toga ćemo videti, ja i ne funkcionišem tako. Samo razmišljam o derbiju", zaključio je Milojević.

PR Crvene zvezde saopštio je da ne očekuje pun stadion i da veruje da će biti oko 35.000 navijača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC