• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SASTAV PARTIZANA: Kao u Mađarskoj!?

Autor mondo.rs

Miroslav Đukić ne može da računa na Marka Jevtovića, pa se može očekivati istih 11 kao i u revanšu sa Videotonom.

 Vječiti derbi FK Partizan sastav Izvor: MN PRESS

Ekipa koja pobeđuje se ne menja!

Stara je izreka koje će se, verovatno, trener Partizana Miroslav Đukić pridržavati i za 155. "večiti" derbi (nedelja, 19 sati, stadion "Rajko Mitić"). Crvenoj zvezdi suprostaviće tim koji je u četvrtak odigrao fenomenalnu utakmicu i u gostima razbio Videoton - 4:0.

Vladimir Stojković je uneo neverovatnu količinu sigurnosti u odbranu, a svojim intervencijama izuzetno je doprineo da samopouzdanje zadnje linije, koje je posle Olimpijakosa i Voždovca bilo prilično uzdrmano, poraste na nivo koji je Partizanovu odbranu krasio tokom prošle sezone.

Takođe, Stojković ima previše iskustva igranje derbija i i te kako zna da se nosi sa pritiskom koji prati velike utakmice, a pogotovo dueli sa Zvezdom.

Ne bekovskim pozicijama ne bi trebalo da ima promena, što znači da će uz desnu aut liniju dejstvovati kapiten Miroslav Vulićević, a uz levu Nemanja G. Miletić.


Centralni bekovski par u sastavu Nemanja R. Miletić i Bojan Ostojić se ustalio i igra sve bolje. Iskusni Ostojić je imao problem sa primicačem u Mađarskoj, ali je trener Đukić na konferenciji za medije pred derbi rekao da je spreman i da računa na njega. Njegov eventualni izostanaka predstvaljao bi veliki problem za Partizana.

Siguran je i tandem ispred odbrane. Milan Radin i Everton Luiz odigrali su odličnu utakmicu u Felčutu i nema sumnje da će i protiv Zvezde biti na istim mestima, kvariti napade protivnika i organizovati Partizanove.

Marko Janković je možda u najboljoj formi od svih igrača šampiona i mnogo toga će zavisiti od njega, baš kao i od Sejdubu Sume, čije igre u poslednje vreme ulivaju poverenje i nadu da bi baš protiv crveno-belih mogao da zablista u punom sjaju i opravda deo uloženog novca u njega.

Lenadre Tavamba i Uroš Đurđević možda i poslednji put zajedno igraće na jednoj utakmici. Mladi napadač Partizana ima spremne kofere i pre nego što ode, mogao bi protiv Zvezde da na najbolji način demonstrira golgeterske sposobnosti i sam sebi priredi najlepši oproštaj. Uspešno je to činio u poslednjih godinu dana, a u Mađarskoj je najavio povratak u veliku formu, postigavši dva i namestivši jedan gol.

I Tavamba je bio veoma dobar protiv Videotona, ustalom od njega je, na pas Evertona, i krenula rapsodija crno-belih u plej-ofu za Ligu Evrope.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja B. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Janković, Radin, Everton, Suma - Tavamba, Đurđević.

Poslednju reč, ipak, ima Đukić. Možda i neko ekstra iznenađenje za kolegu Vladana Milojevića...

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sastavi

Sastav Borca, sastav Sarajeva.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC