• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umorni derbi: Zvezda bolja, ne i za pobedu!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda i Partizan remizirali u 155. "večitom" derbiju u kom je bilo vidljivo da su evropske utakmice, srećom uspešne po oba tima, poprilično uticale na fizičko stanje fudbalera. Domaćin pogodio prečku, ne i gol.

 Umorni derbi: Zvezda bolja, ne i za pobedu! Izvor: MN PRESS

Umor - to je reč koja najbolje opisuje ovaj 155. "večiti" derbi.

Duel naših najboljih timova Crvene zvezde i Partizana, koji je zbog rezultata u kvalifikacijama dobio i prefiks "evropski", i za drugi epitet koji smo spomenuli u izveštaju ove utakmice može da "zahvali" iscrpljujućim duelima protiv Krasnodara i Videotona.

Pred oko 25.000 navijača Crvena zvezda je ostavila bolji utisak, imala dve šanse i pogođenu prečku u prvih 45 minuta, dok Partizan nije uspeo da uputi šut u okvir gola za čitav susret.

U ne tako dobroj utakmici, u kojoj je nastavak bio prava uspavanka:

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:0



U najavi susreta govorili smo o tome kako su fudbaleri dva tima odigrali sjajno i napravili veliki uspeh plasiravši se u grupnu fazu Lige Evrope, da je najava i uzbuđenje oko samog "večitog" derbija bilo daleko manje nego što inače jeste.

Oba trenera su najavila "evropski spektakl", ali je ovoga puta to izostalo, uprkos dobrom početku meča u kome su još fudbaleri i imali snage...

Partizan je bolje ušao u meč, kružio oko gola protivnika, da bi potom Crvena zvezda preuzela inicijativu i ulazila u šanse do kraja poluvremena. Sve što je Partizan uradio bio je pokušaj iz slobodnog udarca Marka Jankovića, fudbalera koji je bio u centru pažnje posle jednog pada u kaznenom prostoru kada je pored njega bio Damijen le Talek, zbog čega je on dobio žuti karton zbog simuliranja, dok su gostujući igrači imali "povike" na sudiju Danila Grujića i nešto ranije kada je na travi završio Leandre Tavamba na šta se takođe arbitar nije oglasio.

Taktičko iznenađenje Vladana Milojevića sa Aleksandrom Pešićem kao levim krilom, pre svega zbog umora Nemanje Radonjića, pokazala se kao dobra odluka pošto je najbolji strelac Zvezde u prvenstvu pogodio prečku u jednoj polukontri.

Izvor: MN PRESS


Pešić je opteretio Vulićevića koji nije mogao da, kako je uobičajeno, odlazi napred i pomaže Marku Jankoviću, a napadač je ulazio i u sredinu i tako pomagao Boaćiju.

Upravo je napadač iz Gane imao dve šanse, prvi put mu je odbranio Stojković, kada je odlično skratio ugao, a drugi put mu je odmogao teren "Rajka Mitića" kada se lopta čudno odbila. Pred kraj poluvremena pokušao je i Slavoljub Srnić, no opet je reprezentativni golman bio sjajan.

Ovo je 13. put u istoriji "večitih" derbija da je on završen bez golova.

U nastavku, u kom gotovo da nije bilo pravog fudbala, tek po pokušaj Kange i Đurđevića, pored gola i bez opasnosti za golmane dve ekipe, a dva trenera nisu rizikovala i jurila pobedu.

Zvezda sada ima 16 bodova, a Partizan 13.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Gobeljić - Krstičić (od 77. Milijaš), Donald, Kanga, Srnić (od 90. Adžić) - Pešić (od 66. Radonjić) i Boaći.

Na klupi ostali: Kahriman, Babić, Anđelković i Račić.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Janković (od 75. Đuričković), Radin, Everton, Suma (od 68. Ilić) - Tavamba i Đurđević.

Na klupi ostali: Jovičić, Ćirković, Kosović, Pantić i Jovanović.

Hajlajtsi
Izvor: YouTube


N  A  J  A  V  A

Biće ovo 155. duel ovih timova u domaćem prvenstvu, bolji skor ima Crvena zvezda, koja je i lider aktuelnog šampionata sa pet pobeda, ali crveno-beli na svom stadionu nisu slavili od 2015. godine (3:1). Partizan je sa druge strane slavilio u poslednjem derbiju, koji je bitno uticao i na raspored na tabeli u prošloj sezoni, kao i u finalu Kupa Srbije u maju ove godine, međutim oni imaju drugu vrstu opterećenja - već zaostaju za "večitim" rivalom u šampionatu.

U ovom trenutku zaista je teško označiti koji je to tim favorit u današnjem duelu.

Ostanite uz MONDO pošto je naš reporter na stadionu i ovde ćete prvi moći da vidite fotografije, snimke, izjave i sve zanimljivosti u vezi sa ovim duelom.

Meč je sudio Danilo Grujić, a pomagali su mu Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Nemanja Petrović, Ilija Brdar i Nenad Đokić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ!

83' -
Prekid zbog dima...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


82' -
Prekid za Zvezdu na ivici kaznenog prostora, nakon igranja rukom Vulićevića, ali umesto očekivanog Milijaša - šutira Donald, veoma loše.

80' -
Ne gledamo naročito dobar fudbal u nastavku meča...

75' - Đukić šalje Đuričkovića na teren umesto Jankovića. Milijaš umesto Krstičića.

71' -
Gobeljić i Đurđević dobijaju po žuti karton zbog manjeg incidenta.

69' - Đurđević!

Bilo je opasno, dobar slobodan udarac, ali lopta ide preko gola. Verovatno najbolja šansa za Partizan koji nema nijedan udarac u okvir gola.

66' -
Prva izmena - Radonjić umesto Pešića. Ilić umesto Sume, na drugoj strani.

63' - KANGA!

Prva šansa, kakva-takva u nastavku meča. Odlično je Krstičić promenio stranu, iz prve glavom Srnić spustio za Kangu, ovaj šutirao u trku, ali lopta ide pored Stojkovića.

55' -
Kangu je u kontri "povukla lopta", pošto je u poslednje vreme bio strelac lepih golova sa distance, ali ovoga puta je napravio lošu odluku pošto je imao slobodnog igrača.

49' - Počelo je žustro, sada i drugi defanzivni vezni Partizana ima žuti karton. Milan Radin je izgubio loptu, povukao je kontru Nenad Krstičić i ubrzo je oboren...

46' -
Bez promena u postavama dva tima, ali vest o odlasku Ričmonda Boaćija iz Crvene zvezde na sever Evrope. Opširnije OVDE!

45' -
Kraj prvog poluvremena u kome je Partizan krenuo malo bolje, a potom je Crvena zvezda preuzela inicijativu i imala dve opasne situacije pred golom Stojkovića, ali i pogođenu prečku Aleksandra Pešića. Videćemo da li igrači imaju dovoljno snage i za ovakav tempo u nastavku susreta, pošto su u četvrtak igrali evropske kvalifikacije.

43' -
Zvezda pokušava da dođe do gola u prvog poluvremenu, sada odličan Stojković po desnnoj strani, oštro za Boaćija, ali Stojković opet brži.

39' - SRNIĆ!

Kanga sjajno proigrava svoje saigrače u ovom trenutku, sada je "gurnuo" na desnu stranu za Srnića, nije to bio savršen prijem, ali je Slavoljub uspeo da šutira odmah - da bi Stojković još jednom izašao kao bolji iz duela sa protivničkim igračima.

Kao kroz celu karijeru - situacije "1 na 1" su njegove omiljene.

36' -
Nova brza kontra Crvene zvede nakon kornera Partizana, brzo su sve izveli igrači domаćina, trčao je Boaći na Stojkovića, no u ključnom trenutku lopta je čudno odskočila od podloge i omela napadača iz Gane.

34' - PEŠIĆ! PREČKA!

Odlična polukontra Crvene zvezde, brz pas Krstičića nakon što je navukao dva igrača na sebe, a Aleksandar Pešić gađa...i pogađa prečku već savladanog Vladimira Stojkovića.

Najbolja prilika u dosadašnjem toku meča.

Pešić
Izvor: YouTube


31' -
Serija lepih driblinga Sejdube Sume, ali onda loš šut pored gola.

27' -
Pešić možda i najaktivniji fudbaler Zvezde, konstantna opasnost i po levoj strani, ali i kroz sredinu terena, pošto je sada pripretio nakon oduzete lopte. Odbila se u korner nakon koga nije bilo opasnosti.

22' - JANKOVIĆ! 

Bio je u prodoru po desnoj strani Marko Janković, pokušao je da prođe pored Le Taleka, ali je pao, zbog čega mu sudija Grujić pokazuje žuti karton, na signalizuaciju arbitra iza gola. Crno-beli su tražili ponovo jedanaesterac, ali je glavni sudija okarakterisao ovo kao simuliranje.

Janković
Izvor: YouTube


20' -
Sada prava ona "derbi atmosfera", pošto se navijači Partizana nisu oglašavali do ovog trenutka kako bi odali poštu navijaču Demiru Zukiću.

20' -
Brže se igra u ovim trenucima, nakon lepog prodora Gobeljića po levoj strani, i neprecizne povratne lopte, usledila je munjevita kontra Partizana, povukao je Everton, odigrao na desnu stranu za Tavambu, ali je on izgubio korak i loptu.

17' -
Gužva ispred gola Stojkovića, nakon centaršuta njegovog prezimenjaka iz Zvezde, Filipa. Na loptu je krenuo Pešić, lopta se odbila i završila u nogama igrača Partizana.

14' - Partizan traži penal, Grujić kaže...ništa!

U duelu Mičel Donald i Leandre Tavamba, nakon kog Kamerunac pada u kaznenom prostoru, a Grujić koji je bio idealno postavljen pokazuje da se igra nastavi. Potom dobra pozicija za Jankovića iz slobodnog udarca, ali lopta ide preko gola.

Tavamba
Izvor: YouTube


11' - BOAĆI! ĐURĐEVIĆ!

Prvi šut i odlična odbrana Vladimira Stojkovića...

Odličan slobodan udarac Gelora Kange nakon kog je lopta stigna do igrača iz Gane, no Vladimir Stojković odlično izlazi i uspeva da skrati ugao. Potom korner nakon koga umalo Uroš Đurđević da postigne gol, ali za Crvenu zvezdu. 

9' -
Prva akcija Zvezde, vrlo lepo je sve to teklo, a nakon pasa za Boaćija, najbolji strelac Zvezde se namestio na levu nogu, šutirao u dalji ugao Stojkovića, ali je to reprezentativni golman samo ispratio pogledom.

5' -
Raspoložen Sejduba Suma na početku meča, Vujadin Savić ga faulira nakon "ringišpila", pritisak igrača Partizana da i ovde Grujić pokaže žuti karton, ali ga neće biti. Prekid sa leve strane, ali bez opasnosti nakon toga.

1' -
Posle 50 sekundi fudbala - žuti karton za Evertona zbog opasne igre u duelu sa Krstičićem, praktično ga je šutnuo u lice u borbi za loptu. 

1' -
Meč je počeo!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Uz Crvenu zvezdu su i bivši fudbaleri Mihailo Ristić i Srđan Plavšić.

- Još desetak minuta do početka meča, tribine sve punije.

- U međuvremenu vest iz FSS: Odlučeno je da se novčano pomogne Partizanu kako bi osvetljenje na stadionu u Humskoj bilo prema standardima Evropske fudbalske unije (Uefa), kao i Crvenoj zvezdi, koja mora da popravi travnatu podlogu na svom stadionu.

- Pročitajte i intervjue golmana dve ekipe Milana Borjana i Vladimira Stojkovića koji su u toku nedelje govorili za naš portal.

- Naš reporter nam javlja da oko stadiona i nije naročito velika gužva, kako je to inače uoči derbija.

- Videćemo da li će Pešić igrati na poziciji napadača ili levo.

- U dosadašnja 154 duela, skor je sledeći: Zvezda ima 62 pobede, Partizan 46, a takođe 46 puta je bilo nerešeno. U tim mečevima Zvezda je dala 220 golova, a Partizan 189.

- Partizan je doveo i veliko pojačanje. Opširnije ovde!

- Informišite se i o ostalim rezultatima ovog kola Superlige. OVDE!

- Meč počinje u 19 časova, a možete ga pratiti na TV Arena Sport 1.

- Veoma toplo je danas u Beogradu, trenutna temperatura 36 stepeni Celzijusa.

- Ovo je najava iz ugla Crvene zvezde!

- Ovo je najava iz ugla Partizana!

- Pročitajte i šta je uoči ovog duela kazao trener Partizana Miroslav Đukić. OVDE!

- Pročitajte šta je uoči meča kazao trener Zvezde Vladan Milojević. OVDE!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aj Borac

Ajmooooo Borac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC