• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: "Blic krig" Borca u Istočnom Sarajevu

Fudbaleri Borca nadoknadili su dvostruku prednost protiv Slavije (2:2) u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH u Istočnom Sarajevu.

 KUP BiH: "Blic krig" Borca u Istočnom Sarajevu Izvor: MONDO

U vrlo dobrom meču, "sokolovi", koji su aktuelni osvajači trofeja, stigli su do vođstva pogocima Branka Bakovića u 54. i Bojana Regoje u 74. minutu, ali su gosti iz Banjaluke golovima Ljubiše Vukelje I Leonida Ćorića u samom finišu stigli do remija i s pjesmom dočekuju revanš 14. aprila na Gradskom stadionu.

Izabranici Milomira Odovića su u prvom poluvremenu propustili da realizuju jedanaesterac pošto je Bakovićev šut odlično odbranio Miloš Milinović.

Ipak, se brzo iskupio za promašeni penal u nastavku dvoboja, kada je sjajno reagovao na centaršut Vlastimira Jovanovića i glavom zatresao mrežu Banjalučana - 1:0.


Regoje je poslije prekršaja nad Đorđem Tadićem u kaznenom prostoru šutirao i pogodio sa "bijele tačke" za visoko vođstvo "sokolova" - 2:0.

Četa Zorana Džimija Marića je žestoko uzvratila pokazavši da nije slučajno lider Premijer lige BiH.
Prvo je u 87. minutu smanjio Ljubiša Vukelja, da bi već u narednom napadu mrežu domaćina za veliko slavlje pogodio Leonid Ćorić - 2:2. Kod oba pogotka asistirao je Miroslav Stevanović.

SLAVIJA: Lučić, Regoje, Benović, Šimić, Tadić, Šćepanović, Todorović, Jovanović, Baković, Kutalia, Stanković. Trener: Milorad Odović.

BORAC:
Milinović, Stupar, Žarić, Čorić, Trivunović, Vukobratović, Grahovac, Stanić, Kajkut, Vukelja i Stevanović. Trener: Zoran Marić.

U drugom polufinalu, Željezničar je u utorak stekao pristojan kapital protiv Zrinjskog (3:1), pred revanš u Mostaru.


Minimalac Slobode i "crvenilo" na Tušnju

Sloboda je u pobijedila Sarajevo (1:0) u ponovljenom susretu 16. kola Premijer lige BiH i podijelila "fenjer" sa Laktašima. Sa druge strane tim Mehmeda Janjoša je propustio priliku da se približi Borcu na samo jedan bod zaostatka u trci za šampionskom titulom.

Jedini gol postigao je rezervista Samir Jogundžić udarcem glavom poslije centaršuta Gradimira Crnogorca.

Međutim, meč na Tušnju je obilježila nervozna igra gostiju i dva crvena kartona.

Prvo je fudbaler Sarajlija Mirza Rizvanović zbog dva oštra starta isključen u 33. minutu, a nakon toga, "pocrvenio" je i trener Mehmed Janjoš zbog prigovora arbitru Ognjenu Valjiću iz Banjaluke.

Podsjećamo, u prvom meču 27. februara, Tuzlaci su bili bolji rezultatom 3:1, ali je zbog neregularnog nastupa Stefana Gavarića, meč poništen.

U proteklih dvadesetak dana, "bordo" tim se žalio Fudbalskom savezu BiH, tražeći da se utakmica registruje u njegovu korist službenim rezultatom 3:0, ali su Takmičarska i Apelaciona komisija pri FS BiH, odlučile da se susret ponovi na Tušnju.

SLOBODA:
Mujkić, Krasić, Crnogorac, Miloševič, Karadža - Gavarić, Malkić, Bekić, Slomić, Mostarlić, Smajlović. Trener: Vlatko Glavaš.

SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Belošević, Dudo, Torlak, Džakmić, Ihtijarević, Muminović, Jahović, Hamzagić, Hadžić. Trener: Mehmed Janjoš.

TABELA:
Borac 38, Željezničar 35, Sarajevo 34, Široki 34, Zrinjski 32, Velež 30, Leotar 29, Olimpik 25, Travnik 25, Zvijezda 23, Slavija 23, Rudar P. 22, Modriča 21, Čelik 21, Sloboda 17, Laktaši 17.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC