• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević o Stojkoviću: Uveo ih je i u Evropu...

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde, kao i štoper Vujadin Savić, nisu želeli da istaknu šansu Ričmonda Boaćija kao presudnu za ishod derbija.

 Milojević o Stojkoviću: Uveo ih je i u Evropu... Izvor: MN PRESS

Konstatacijom autorke intervjua da su fudbaleri Crvene zvezde i Partizana bili preumorni, ali da je golman crno-belih Vladimir Stojković intervencijama u više navrata spasao svoj tim poraza u Ljutice Bogdana počeo kratak razgovor trenera crveno-belih, Vladana Milojevića, za "Arenu sport".

"Spasio ih večeras i uveo u Evropu", nadovezao se Milojević i dodao:

"Kao što ste i rekli".

Utakmica na Stadionu "Rajko Mitić" igrana je pred 32.841 gledalaca.

Potom, trener generacije crveno-belih koja je prekinula desetogodišnji post kada su učešća u evro-kupovima u pitanje, odbio je da istakne veliku šansu koju je Ričmond Boaći propustio zbog očajnog terena na "Marakani" kao ključnu za ishod prvog od tri prvenstvena sudara sa komšijama.

Posle uzdaha, rekao je…

"Dobro smo izveli celu akciju, ne treba žaliti za njim. Ako je tako moralo da bude, neka tako i bude. Nije nam večeras pomogao teren, ali dogodiće se nekada i da pomogne", rekao je Milojević, koji je potom otkrio da će prvotimcima dati nekoliko dana odmora na startu pauze za FIFA kvalifikacije.

"Odmor nam je neophodan i fizički, i psihički. Igrači će dobiti slobodno, jer mi od 10. juna igramo non-stop. Oporavak nam je jako bitan trenutno", rekao je Milojević.

Ne znam da li je Boaćiju ovo bila poslednja utakmica u Zvezdi, rekao je Milojević.

Potom, na redovnoj konferenciji za medije koja je počela tek u 21.40, Milojević je izlaganje počeo rečima...

"Ne mogu da kažem da sam zadovoljan, nikad nisam nerešenim. Išli smo na pobedu, na to je i ličilo u prvom, u drugom se već video umor kod igrača. Jednostavno, koliko je realno da bude nerešen rezultat na ravne časti, ali po šansama smo bili bliži pobedi. U par intervencija Stojkovića i prečka... To je to od derbija. Nije se moglo više ni očekivati, dale obe ekipe maksimum u ovom trenutku i sad je pauza, trebalo bi da se odmorimo, imamo igrčaa koji nisu prošli pripreme i tako da ćemo imati par dana pauze da se i oni odmore, zaborave na fudbal i kad se vratimo vredno treniramo za napornu sezonu".

On nije želeo da traži alibi u žestokom ritmu u kojem je ekipa praktično od prve utakmice u sezoni.

"Moramo da se prilagodimo tome i zato sam vam rekao da nisam zadovoljan. Očekujem mnogo više od njih, ima tu mnogo faktora, analiziraćemo, a nije pomoglo ni to što smo krenuli i pre Partizana. Još 10. juna, teško je po ovim vrućinama gde ljudi šetaju i padaju ko klade, a igrači putuju, trče... Vidite da srce hoće, ali noge i telo ne slušaju. Oni su profesionalci i shvatiće", rekao je Milojević i ponovio izjavu datu po izlasku s terena.

"Nemam šta da krijem, Stojković je uveo Partizan u Ligu Evrope. Da ga nije bilo ne bi igrali Ligu Evrope. Teren? U svakom slučaju treba da se zameni, takav je kakav jeste i čekalo se da prođe ovo. Ne pomaže nama, a ni protivniku. Ako je tako bilo - neka je bilo. Nekad džomba pomogne, a nekada ne".

Na pitanje o tome zašto je Mičel Donald izveo slobodan udarac u finišu meča, a ne Nenad Milijaš koji je u međuvremenu bio uveden u igru, Milojević je rekao kratko:

"Moja odluka".

Za kraj, Milojević je pozvao ljubitelje fudbala da u što većem broju ispune stadion Partizana naredne subote i podrže reprezentaciju Srbije u važnoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.



VUJADIN SAVIĆ: KAKO NAMA, TAKO I NJIMA

Jedan od igrača koji su izneli najveći teret u ovom prvom mini-ciklusu na startu sezone 2017/18, Vujadin Savić, govorio je veoma objektivno i sportski posle meča u kojem je njegov tim sačuvao svoju mrežu, a na drugoj strani stigao samo do prečke (Aleksandar Pešić) i busena trave (Ričmond Boaći).

"Možemo da budemo zadovoljni posle svega, jer smo zadržali tri boda prednosti nad Partizanom, a nismo ni primili gol, niti smo izgubili. Umor je bio faktor, jer nije bilo dovoljno vremena za odmor, ali umorni su bili i igrači Partizana i tu ne bismo smeli da tražimo opravdanje", rekao je Savić, koji je rekao da će njegov tim imati više razloga da žali za dva boda koja nisu osvojena.

"Možemo da žalimo za četiri-pet šansi koje nismo iskoristili, od kojih je jedna bila i moja. Nisam dobro zahvatio loptu, žao mi je što se tako dogodilo. Zahvalio bih se i navijačima na sjajnoj podršci, možda sam očekivao da ih bude više, ali pozdravio bih ih i pozvao da ih bude sve više i više ove sezone", istakao je Savić i, poput trenera, odbio da istakne Boaćijevu šansu kao važnu za ishod meča.

"Kakav je teren bio za nas, takav je bio i za njih. Boaći je imao tu šansu 'jedan na jedan', odskočila mu je lopta i to mu je odmoglo, ali teren je bio takav kakav je bio i na to ne možemo da se žalimo", izjavio je visoki štoper crveno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC