• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Kutinjo i najskuplje pojačanje u istoriji

Autor mondo.rs

Liverpul ne samo da ne želi da proda Kutinja, već namerava da se opako pojača za Ligu šampiona.

Ne samo da Felipe Kutinjo (25) neće biti prodat Barseloni ovog leta, iako je poslednja ponuda Katalonaca iznosila 125 miliona evra, već će sastavu koji je u nedelju pregazio Arsenal rezultatom 4:0 biti dodat i jedan od najtraženijih fudbalera ovog leta - Tomas Lemar (23).

Levonogi vezista Monaka trebalo bi da postane najskuplji fudbaler u istoriji "redsa", ukoliko za dogovor uvek spremni predsednik francuskog kluba, ruski biznismen Dmitri Ribolovljev, bude pristao na ponudu od 60 miliona evra.

Monako je već rasprodao pola tima koji je trener Leonardo Žardim odveo do polufinala Lige šampiona i titule prvaka u Francuskoj, a poslednji u nizu "blokbaster" transfera je onaj prema kojem je - mimo svake logike i prakse - "vunderkind" svetskog fudbala Kilijan Mbape (18) pozajmljen najvećem rivalu, Pari Sen Žermenu, sa opcijom otkupa narednog leta za oko 185 miliona evra.

Pretpostavka je da bi upravo ovaj odlazak, Mbapeov, mogao da oteža posao menadžeru "redsa" Jirgenu Klopu u nameri da Lemarom ojača sastav koji se kroz kvalifikacije vratio u Ligu šampiona tek drugi put u poslednjih osam godina, utoliko što je Monako - iako će novac od prodaje Mbapea "leći" na račun tek leta 2018. godine - od rasprodaje šampionskog tima zaradio 362,5 miliona evra (bonusi će tek stizati u narednim sezonama).

Liverpul praktično od prvog dana prelaznog roka pokušava da dovede štopera Sautemptona, Virdžila van Dajka i vezistu Lajpciga, Nabija Kejtu, ali ti pokušaji nailaze na uporna odbijanja sa druge strane. Ipak, sve bi moglo da se promeni 31. avgusta, kada krene ludnica zvana "deadline day".

Kneževinu su u međuvremenu napustili Bendžamin Mendi (23, Mančester siti, 57,5 miliona evra), Bernardo Silva (22, Mančester siti, 50), Timue Bakajoko (22, Čelsi, 40), Alan Sen-Maksim (20, Nica, 10), Valer Žermen (27, Marsej, 8), Abdu Dijalo (21, Majnc, 5), Korentin Žan (21, Tuluz, 3,5) i Nabil Dirar (32, Fenerbahče, 3,5).

Ostaje da se vidi da li će američki vlasnici Liverpula, ljudi iz kompanije "Fenway Sports Group", ostati nezainteresovani za možda poslednju ponudu Barselone za "Malog mađioničara", koji celog leta ne nastupa za prvi tim zvanično zbog povrede leđa, a nezvanično zbog podnetog zahteva da bude prodat koji nije uvažen.

S obzirom na to da je Barsa već potpisala "opciju B" nakon gubitka Nejmara u čuvenoj epizodi "izlazna klauzula", Osmana Dembelea iz Borusije Dortmund, malo je verovatno da će "napadati" Kutinja "do iznemoglosti".

Ako bi Lemar do ponoći 31. avgusta bio predstavljen u "Melvudu", a Kutinjo zadržan i "nateran" da sa starim nivoom inspiracije zaigra u crvenom dresu sa brojem "10", moglo bi se reći da je Liverpul oformio sastav koji bi sa uspehom mogao da igra u tempu utorak/sreda - subota, što će biti novina za sve u klubu, počev od Klopa, pa da najvećeg broja igrača koji se i ne sećaju poslednjeg nastupa u Ligi šampiona.

Lemara je želeo i menadžer "tobdžija", Arsen Venger, ali posle sinoćne utakmice na "Enfildu" i generalno uzlazne putanje kojom ide Liverpul, a silazne kojom klizi Arsenal, teško da bi izbor Monakovog "plejmejkera" bio London. Bar u ovom trenutku.

Venger je prošle nedelje izjavio da su pregovori oko Lemarovog transfer "mrtvi", što očigledno nije pokolebalo rivala sa Mersisajda u nameri da ih otvori.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC