• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hasagić priveden zbog namještanja utakmica

Turska policija privela je golmana reprezentacije BiH i Istanbula Kenana Hasagića u okviru istrage o namještanju utakmica.

 Hasagić priveden zbog namještanja utakmica Izvor: MONDO

Turska policija u srijedu je izvršila racije širom zemlje i privela 46 osoba, među kojim su i aktuelni igrači i zvaničnici nekoliko turskih timova, zbog sumnje da su umiješani u namještanje utakmica.

Među privedenima. osim bh. reprezentativca Hasagića, protiv kojeg je podnesena krivična prijava zbog kriminalnog organizovanja radi finansijske prevare, su i pomoćni trener Istanbula Arif Erdem, bivši igrač Galatasaraja i Fenerbahčea Fatih Akvel, golman Konjaspora Redžep Ozturk te igrači Kajzerispora Umut Kodžin i Durmus Bajram.

Policija u Kajzeriju saopštila je da će posljednja dvojica imati status svjedoka.

Istraga o namještanju utakmica u turskoj Superligi pokrenuta je još u avgustu prošle godine nakon nekoliko prijava Fudbalskog saveza Turske, a u fokusu istrage je meč između Istanbula i Gendžerbirligija, odigran u maju prošle godine.

Ta utakmica završena pobjedom Istanbula od 3:1, što je ovom timu odgovaralo za opstanak u ligi, jedna je od utakmica koje istražuju i njemački pravosudni organi.

Ovom istragom obuhvaćeno je 200 utakmica u 11 zemalja, ali Fudbalski savez Turske saopštio je da je istraga turske policije nezavisna od one pokrenute u Bohumu, ali da njemački i turski pravosudni organi razmjenjuju informacije.

Golman Konjaspora Ozturk, inače zet predsjednika Gendžerbiligija, bio je akter sporne utakmice pošto je u to vrijeme branio za Istanbul. Istražioci u Bohumu terete Ozturka da je učestvovao u namještanju utakmice i uplatio 30.000 evra na njen konačni ishod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC