• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanić: Uzeli smo bodove, to je važno

"Rekli smo prije meča da će biti mnogo teško. Tako je uvijek u duelima, koji se igraju poslije poraza", rekao je novi trener Crvene zvezde Ratko Dostanić.

 Dostanić: Uzeli smo bodove, to je važno Izvor: MONDO

Šok terapija, koju je Upravni odbor FK Crvena zvezda odredio ekipi poslije poraza od Metalca u Kragujevcu samo je djelimično urodila plodom.

Poslije smjene Vladimira Petrovića Pižona i imenovanja Ratka Dostanića za novog trenera, crveno-bijeli nisu odigrali ubjedljivije u ligi, ali jesu pobijedili Smederevo sa 2:1 i odbranili ugroženo prvo mjesto na tabeli.

Dostanić je najavio da bi volio da njegova Zvezda bude brža, agresivnija i jednostavnija, ali će do takve igre i forme morati još treninga da održi i on je toga svjestan. Za sada, dobro je da Zvezda pobjeđuje.

"Najbitnije je da smo osvojili tri nova boda...", počeo je Dostanić, a onda dodao:

"Rekli smo prije meča da će biti mnogo teško. Tako je uvijek u duelima, koji se igraju poslije poraza. Svaki meč ubuduće će biti kao za titulu, posebno kad znaš da ti je rival blizu. Ipak, to je dobro jer samo igrači sa 'pravim' glavama i nogama mogu da nose Zvezdin dres", rekao je Dostanić, koji je drugi "debi" na klupi Zvezde doživio pred oko 7.500 ljudi na "Marakani".

"Zadovoljan sam prvim dijelom meča i mogu da pohvalim moje igrače za pomak u igri i pristupu meču. Drugo poluvrijeme je donijelo dosta dekoncentracije i taktičkih grešaka i tu ćemo tražiti naš put ka napretku. Ova ekipa može da igra još bolje", poručio je Dostanić poslije devete pobjede Crvene zvezde u 12 mečeva sa Smederevom u Beogradu.

Startnih 11 otkrilo je i neke novine, koje je Dostanić uveo. Neke je morao, jer su suspendovani bili Nikola Ignjatijević, Slavoljub Đorđević i Marko Mugoša, a neke je želio... Tako je umjesto Ignjatijevića zaigrao debitant Stevan Reljić, Đorđevićevo mjesto zauzeo je Vujadin Savić, a kada kapiten Nikola Lazetić, nedovoljno oporavljen od povrede, nije mogao više, u igru je ušao i Darko Lazović.

Ispostavilo se da je upravo 19-godišnji Lazović riješio meč golom u 72. minutu pri rezultatu 1:1.

"Drago mi je zbog Reljića i Lazovića, kao i zbog Savića. Ne treba zaboraviti da smo igrali bez standardnih Đorđevića i Ignjatijevića. Idemo dalje, malo je vremena do Vojvodine, a treba da se radi. Ova ekipa će iz meča u meč igrati sve bolje", poručio je Dostanić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC