• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajkard preuzima "kengure"?

Frank Rajkard prvi kandidat da zamijeni svog zemljaka Pima Verbeka na klupi Australije poslije Mundijala u Južnoj Africi.

 Rajkard preuzima "kengure"? Izvor: MONDO

Trener turskog Galatasaraja Frank Rajkard glavni je kandidat da po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi na klupi reprezentacije Australije zamijeni Pima Verbeka.

Novinar australijskog "Dejli Telegrafa" tvrdi da su čelnici fudbalskog saveza te zemlje već razgovoarali sa Rajkardom i ponudili mu da u julu, na klupi reprezentacije zamijeni zemljaka Verbeka.

Ukoliko prihvati ponudu Rajkard će biti četvrti Holanđanin na klupi selekcije Australije od 2005. godine. Prije njega državni tim te zemlje predvodili su, osim Verbeka, Gus Hidink na prvenstvu svijeta u Njemačkoj 2006. i Rob Ban, koji je bio selektor samo na jednom meču.

Na predstojećem prvenstvu svijeta, koje će se od 11. juna do 11. jula održati u Južnoj Africi Australija se takmiči u "D" grupi sa selekcijama Njemačke, Gane i Srbije.

Trenersku karijeru Rajkard je počeo 1998. na klupi državnog tima Holandije, sa kojim je stigao do polufinala prvenstva Evrope 2000. godine, a osim Galatasaraja, trenirao je još Spartu iz Roterdama i špansku Barselonu, koju je 2006. godine doveo do titule prvaka Evrope.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC