• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Endi Kol: Runi je "druga liga" za Mesija!

"Fan sam Vejna Runija, koji briljira ove sezone, Ali Leo Mesi se nalazi na još višoj ljestvici", smatra legendarni as Mančester junajteda.

 Endi Kol: Runi je "druga liga" za Mesija! Izvor: MONDO

Fudbalsku sezonu u Evropi apsolutno su obilježila dvojica fudbalera - Barselonin "čarobnjak" Leo Mesi, i napadač Mančester junajteda Vejn Runi.

Gotovo svakim mečom u Ligi šampiona i nacionalnim takmičenjima oduševljavaju fanove "najvažnije sporedne stvari na svijetu", bez obzira na njihovu navijačku opredjeljenost.

Jedan od onih koji u procjenama kvaliteta ne mari previše za boje kluba je Endi Kol, legendarni napadač "crvenih đavola".

U svojoj kolumni u britanskom "Independentu", nekadašnji centarfor reprezentacije Engleske između zemljaka Runija i omalenog Argentinca, odlučio se ZA Lea Mesija.

"Redovni čitaoci vjerovatno znaju da sam veliki fan Kristijana Ronalda, a još veći Vejna Runija, koji je ove sezone ostvario sjajan uspjeh. Ali Mesi se nalazi na još višoj ljestvici. Druga FIFA nagrada za 'Igrača godine' ponovo će biti u njegovim rukama", napisao je Kol.

Izabranici Dijega Maradone su teškom mukom izborili plasman na završnicu SP, zbog čega je Mesi često kritikovan u argentinskim medijima.

"Breme je na Mesiju odnosno plasmanu Argentine na Svjetskom prvenstvu, ali trenutna forma pokazuje da može 'gaučose' da ponese mnogo dalje od očekivanja svjetske javnosti.
Brutalno sam iskren, vjerujem takođe da nade Engleske zavise od Runije forme, koja je u Junajtedu dosad bila veoma konstatna. Naravno, ne mislim da će samo pojedinci odlučivati o plasmanu, ali sigurno je da nosioci igre, mogu da pokrenu ekipu".

"Zato sam uvjeren da Mesi može da unaprijedi i transformiše Argentinu. Dakle, znamo da je veliki, ali kako da ga zaustavimo"?


Kol je karijeru počeo u Arsenalu, da bi preko Fulama i Bristol sitija, 1993. godine stigao u Njukasl. Iz "svraka" je za sedam miliona funti prešao u Mančester i za šest sezona je postigao 93 gola, osvojivši pet titula u Premijer ligi, dva FA Kupa i Ligu šampiona.

Sa "Old Traforda" se seli u Blekburn, a u karijeri je još igrao za Fulam, Mančester siti, Portsmut, Sanderland, Barnli i Notingem Forest.

Ukupno je postigao 187 golova u Premijer ligi i drugi je strelac u istoriji iza neprikosnovenog Alana Širera, koji je 260 puta tresao mreže.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC