• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strijelac ONOG gola protiv SCG otišao u penziju

Autor mondo.rs

Trofejni Argentinac odlučio da mu prethodna sezona u Olimpijakosu bude posljednja u karijeri.

Sjajni argentinski vezista odlazi u penziju!

Esteban Kambijaso (37) odlučio je da mu prethodna sezona u Olimpijakosu bude i posljednja u profesionalnoj igračkoj karijeri koja je počela još davne 1996. godine u drugom timu Real Madrida.

Za sada nije jasno koji će njegov naredni korak biti, pošto izvještaji iz Španije govore da će se posvetiti trenerskom poslu, dok u Grčkoj spekulišu da ga više zanima uloga sportskog direktora.

Momak iz Buenos Ajresa je ponikao u Argentinos Juniorsima i već kao tinejdžer stigao u Madrid gdje nije uspio da se izbori za mjesto u prvom timu, pa je preko Independijentea i River Plejta stekao iskustvo koje ga je ponovo preporučilo "kraljevićima" za koje je na kraju igrao samo dvije godine.

Potom je napravio potez karijere prešavši u Inter gdje je nastupao punih deset godina (315/41), da bi veteranske dane proveo u Lester sitiju i Olimpijakosu.

Tokom bogate karijere osvojio je čak 22 trofeja, a među njima je i pet titula u Seriji A, četiri kupa i Superkupa Italije, prvenstva Argentine, Grčke i Španije, no svakako je najvredniji onaj u Ligi šampiona sa Interom 2010. godine.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 52 meča i dao pet golova, a svakako najbolji je onaj protiv Srbije i Crne Gore na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godin, što je bio drugi pogodak za njegovu reprezentaciju od ukupno šest..

U veoma dugoj akciji "gaučosa", u kojoj su Argentinci "pleli" mrežu oko našeg gola gotovo minut, na kraju je Kambijaso pogodio nakon "pete" Ernana Krespa...

Ta akcija važi za jednu od najljepših na svjetskim prvenstvima.

Kambijaso
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC