• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "bombama" na Javor, Rikardinjo konačno!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde su u Ivanjici najčešće golmana protivničke ekipe testirali iz daljine, a upravo su dalekometni hici Rikardinja i Mičela Donadla našli put do mreže: Javor - Zvezda 0:2.

 Zvezda "bombama" na Javor, Rikardinjo konačno! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ostaje lider domaćeg šampionata, čak i uz meč manje!

Fudbaleri vicešampiona Srbije slavili su na Gradskom stadionu u Ivanjici gde su savladali domaći Javor, ekipu koja je pred svojim navijačima odigrala prilično "tanak" meč i praktično jedinu šansu imala iz slobodnog udarca koji je završio metar pored gola.


Sa druge strane Zvezda je najčešće Đogatovića "testirala" dalekometnim hicima, a dva su i završila iza leđa iskusnog golmana.

Prvo je sjajno pogodio Rikardinjo u 15. minutu, i tako "skinuo teret" sa leđa zbog ne tako dobrih partija od dolaska u redove crveno-belih, dok je meč rešio Mičel Donald već u 26. minutu kada je fantastično izveo slobodan udarac.

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)

Javor - Zvezda
Izvor: YouTube


Trener Vladan Milojević u ovom meču nije koristio Ričmonda Boaćija i Gelora Kangu, drugopomenuti nije bio ni u protokolu, zbog toga što su igrali za svoje reprezentacije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pa je tako šansu od starta dobio Rikardinjo.

Brazilac je nastupio iza Pešića i odigrao najbolji svoj meč u crveno-belom do sada.

Upravo je njegovim "projektilom" Zvezda povela, a nakon solo prodora dobila i slobodan udarac iz kog je Mičel Donald "skinuo paučinu" u mreži Javora.

Zvezda je tokom
čitavog prvog poluvremena dominirala, ali nije tako često ulazila u šanse, pa iz tog perioda beležimo još samo pokušaj Slavoljuba Srnića nakon pasa Nenada Krstičića, no daleko opasnija Zvezda je bila u nastavku, međutim, tada nije poentirala.

Od 60. do 70. minuta Zvezda je pokušavala preko Rodića, Srnića, Pešića i Krstičića, ali sve je branio Đogatović i tako bio najbolji pojedinac u redovima svoje ekipe, iako nije sačuvao mrežu.

"Evrogolove" Rikardinja i Donalda ipak nije mogao da zaustavi...

Crvena zvezda sada ima 19 bodova, i meč manje, dok je Javor na svega 4 boda.

JAVOR: Đogatović - Terzić, Karišik, Milović, Amanović - Kiković, Marčić (od 62. Cvetković), Kolaković, Asare (od 65. Sević), Eliomar - Tripković (od 83. Ivanovski).

Na klupi ostali: Ristovski, Kovačević, Glintić i Ilić.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Rodić - Donald, Krstičić (od 84. Račić), Radonjić (od 62. Adžić), Rikardinjo (od 80. Milijaš), Srnić - Pešić.

Na klupi ostali: Kahriman, Boaći, Babić i Gobeljić.

N A J A V A

Kome je više prijala reprezentativna pauza?

Da li je u pitanju Javor, domaćin današnjeg duela na Gradskom stadionu u Ivanjici, koji je loše "ušao" u prvenstvo i kome je dve nedelje bez takmičarskih fudbala poslužilo da poprave ono što nije valjalo, ili je to Crvena zvezda, aktuelni lider prvenstva, kojoj je bio neophodan predah nakon serije teških utakmica u tempu sreda-vikend, koji je kulminirao umornim "večitim" derbijem završenim bez pobednika.

Statistika je na strani vicešampiona Srbije koji je neporažen na devet mečeva, dok Javor nije slavio u poslednjih šest duela. Zvezda je dobila i prethodna tri duela u Ivanjici...

Trener Vladan Milojević za današnji meč ne računa na Frimponga i Kangu, pa će meč početi do sada neubedljivi Rikardinjo koji će delovati iza Pešića, a pomagaće mu i Radonjić i Srnić, odnosno poslednje pojačanje Krstičić.

Gosti, čiji je trener Srđan Vasiljević, odlučili su se za veoma defanzivnu postavu.

Meč je sudio Aleksandar Vasić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - KRAJ!

80' -
Rikardinjo uz aplauze napušta Gradski stadion u Ivanjici, menja ga Milijaš.

66' -
Šansa za šansom za Zvezdu, sada nakon duela Krstičića i Asanovića lopta stiže do Srnića čiji šut po dijagonali brani Đogatović.

65' -
Žuti karton za Rikardinja, a Sević menja Asarea.

62' -
Cvetković umesto Marčića, a Adžić umesto Radonjića. Srnić nogom, pa Pešić glavom, ali u obe situacije Đogatović dobro interveniše i sprečava treći gol u svojoj mreži. Razbranio se golman Javora, pa vrhovima prstiju, sve u razmaku od dva-tri minuta, "skida" pokušaj i Krstičića.

61' - Rodić!

Dobar centaršut Krstičić, odlično skače Milan Rodić, na mestu je Vladan Đogatović

57' - Neoprezan start Rikardinja i faul na ivici kaznenog, gotovo identična odakle je Donald postigao gol, ali je Eliomar bio neprecizan. Metar pored gola...

54' -
Ništa vredno pomena za sada u nastavku, ali je utisak da je Javor izašao ofanzivnije na drugo poluvreme.

45' -
Kraj prvog poluvremena, bez i minuta nadoknade, u kome je Zvezda dominirala, mada i nije stvorila veliki broj šansi. Međutim, zahvaljujući fantastičnim pogocima Rikardinja i Donalda imaju lepu prednost pred nastavak susreta.

42' -
Pada Radonjić posle duela sa Kolakovićem u kaznenom prostoru, ali sudija Vasić mu samo pokazuje da se podigne. Ni faul ni žuti karton za simuliranje.

36' - Umalo treći gol za Zvezdu!

Nakon fenomenalnog driblinga Krstičića, i koraka napred, dobar pas za Slavoljuba Srnića koji je imao priliku da šutira, ali je to učinio prilično loše.

33' -
Malo smo videli od Ivanjičana za sada, nikakva opasnost ni posle kornera sa desne strane, samo je posle toga krenula opasna kontra Zvezde koju Amanović preseca faulom za šta dobija žuti karton.

26' - GOL! ZVEZDA VODI 2:0! DONALD!

Brazilac Rikardinjo je definitivno "zvezda" dana u Ivanjici, ali ovoga puta ne zbog gola, nego zbog odličnog prodora nakon kog je oboren, da bi sa pozicije sa dvadesetak metara od gola strašan slobodnjak izveo Mičel Donald.

Njegov drugi iz slobodnih udaraca ove sezone...

Donald
Izvor: YouTube


15' - GOL! ZVEZDA VODI! RIKARDINJO!

Dugo je trajala akcija Crvene zvezde, fenomenalno su "kružili" oko gola, videli smo driblinge Radonjića i prodor Srnića, da bi iz najmanje opasne situacije, odmah po prijemu lopte na dvadesetak metara od gola, Rikardinjo odlučio da testira šut...

I pogodio, i to na kakav način, strašan šut desnom nogom u dalji ugao Đogatovića.

To je prvi pogodak Brazilca u dresu Zvezde.

Rikardinjo
Izvor: YouTube


6' -
Opasnija Zvezda na startu, većina napada ide po desnoj strani gde je veoma aktivan Filip Stojković, a beležimo i prvi udarac. U pitanju je Aleksandar Pešić, najbolji strelac Zvezde u Superligi, čiji je pokušaj izblokiran.

1'
- Meč je počeo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC