• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan odličan pred Jang Bojs!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Maldost u 8. kolu Superlige Srbije. Debitovali Ognjen Ožegović, Zoran Tošić i Teofilus Solomon. Odlična uvertira za sredu i nove evropske izazove.

 Partizan odličan pred Jang Bojs! Izvor: MN PRESS


Ali ne sve vreme utakmice...

Manje-više mirno je bilo u prvom poluvremenu, a onda je u nastavku usledila crno-bela oluja. Za samo 25 minuta pitanje pobednika bilo je rešeno.

Partizan - Mladost Lučani 3:0 (0:0)!

Strelci su bili Nemanja R. Miletić u 53, Danilo Pantić u 63. i Leandre Tavamba u 70. minutu.

Ako "parni valjak" i u četvrtak u Bernu bude na nivou iz drugog poluvremena, navijači srspkog šampiona mogu da očekuju i prve bodove u grpunoj fazi Lige Evrope ove sezone. Ali, otom potom...

APLAUZ ZA OŽEGOVIĆA

Ognjen Ožegović debitovao je za Partizan protiv Mladosti. Iako su mu prethodnih dana bile upućene poruke da nije dobrodošao među crno-bele, jer je igrao u Crvenoj zvezdi i ružno pričao o sadašnjem klubu, u trenutku kada je napuštao teren dobio je veliki aplauz od oko 5.000 navijača u Humskoj. Ožegovića je zamenio drugi debitant - Teofilus Solomon iz Nigerije.

 Niti će tim Partizana biti isti, niti Mladost može da se poredi sa vrlo kvalitetnim Švajcarcima.

Nebojša Kosović je povređen, Sejdubu Suma takođe, Milan Radin nije mogao da igra zbog kartona, dok je Marko Janković dobio poštedu posle jakog ritma i velikog broja važnih i zahtevnih utakmica odigranih u kratkom vremenskom periodu. Miroslav Đukić je iz tog razloga izveo dosta izmenjen sastav, u kojem su šansu od prvog minuta dobili Saša Marjanović, povratnik Zoran Tošić i novajlija Ognjen Ožegović.

Posle skoro sat vremena dominacije i bezuspešnih pokušaja, u kojima je udarcima iz daljine dominirao povratnik među crno-bele "Bambi" Tošić, Partizan je konačno u 53. minutu uspeo da probije snažnu odbranu Mladosti.

Izvor: MN PRESS


A, onda je usledila kanonada...

Tošić je proigrao levog beka Nemanju R. Miletića, koji je posle dva-tri koraka ušao u kazneni prostor, zalomio na desnu stranu i zatim odmerenim i preciznim udarcem u dalji ugao, po zemlji, savladao Dragana Rosića.

BEZ SUME U ŠVAJCARSKOJ?

Trener Partizana Miroslav Đukić izjavio je posle meča sa Lučancima da Sejdubu Suma verovatno zbog povrede neće biti u kombinaciji za tim protiv Jang Bojsa, a da će se Marko Janković sigurno vratiti u početnu postavu.

 Mladost je ubrzo primila i drugi gol.

Leandre Tavamba se vrlo lepo okrenuo oko svog čuvara u 63. minutu. Nije mnogo oklevao, već je odmah video slobodnog Danila Pantića u sredini, "pogodio ga", a prvi povratnik u Partizan ovog leta rutiunski pogodio - 2:0.

Posle asistencije, usledila je i realizacija Kamerunca.

Raspoloženje u Humskoj drastično je poraslo posle vođstva 2:0 i skinutog zicera Vladimira Stojković. Golman Partizana sprečio je goste da smanje prednost "valjka", a na drugoj strani Tavamba je  postigao treći gol. Debitant Teofilus Solomon i Marjanović su kombinovali u 70. minutu, lopta se srećno vratila do veznog igrača crno-belih, koji ju je odmah prosledio u sredinu šesnaestrca, gde je Kamarunac bio siguran.

Imali su Beograđani nekoliko dobrih šansi i u prvom delu. Ognjen Ožegović je propustio dve, Leandre Tavamba iz dva pokušaja nije uspeo da postigne pogodak u poslednjem minutu prvog dela, dok su "bombe" Tošića ispaljene iz levice sevale pored stativa gola Lučanaca...

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić- Everton - Marjanović (od 71. Jevtović), Tošić, Tavamba, Pantić (od 77. Đuričković) - Ožegović (od 66. Solomon).

MLADOST: Rosić - B. Milošević, I. Milošević, Šatara, Pešić - Pejović (od 85. Odita), Tumbasević - Cuckić, Radivojević (od 66. Gafurović), Pavlović (od 62. Milosavljević) - Trifunović.

SUPERLIGA, rezultati i tabela posle 8. kola

Izvor: MN PRESS


IZ MINUTA...

KRAJ!

GOOOL!

70' Raspoloženje u Humskoj je drastično skočilo. Stojković je odbranio zicer, a na drugoj strani Tavamba postigao treći gol za Partizana. Solomon i Marjanović su kombinovali, lopta se srećno vratila do veznog igrača crno-belih, koji ju je odmah prosledio u sredinu šesnaestrca, gde je Kamarunac bio siguran.

Partizan 5
Izvor: YouTube


ZICER ZA MLADOST

68' Šta radi Stojković ove sezone! Zicer je skinuo, pokušaj igrača Mladosti sa samo nekoliko metara. Stadionom se ori "Stojke, Grobare"!

66' Ognjen Ožegović je napustio teren i dobio veliki aplauz od navijača. Jednog debitanta zamenio je drugi Teofilus Solomon.

GOOOL!

62' Partizan je "slomio" Mladost. Danilo Pantić duplira prednost šampiona. Lenadre Tavamba je odradio veliki posao, okrenuo se oko svog čuvara, ubacio u sredinu, a na loptu je naleto još jedan povratnik u Humsku, prvi ovog leta, i povisio na 2:0

Partizan 6
Izvor: YouTube


GOOOL!

53' Nemanja R. Miletić je strelac! I što je vrlo bitno, sve je sam uradio levi bek Partizana. Dobio je loptu na svojoj poziciji, ispred kaznenog prostora Mladosti, driblingom je stvorio prostor za šut i odmah uputio loptu ka golu Mladosti. Siguran i precizan bio je udarac po zemlji u dalji ugao.

Partizan 4
Izvor: YouTube


50' Ovo je nedostajalo u srpskom fudbalu. Svaku priliku koju ima Tošić koristi da šutne iz daljine. Ponovo je to učinio i nije mu falilo mnogo da pogodi. Ovo je već njegov peti udarac ka golu Mladosti izvan šesnaesterca.

NAJBOLJA ŠANSA ZA PARTIZAN

47' Tavamba ima veliku priliku za Partizan. Kamerunac je glavom pokušao posle centaršuta Vulićevića, ali nije bio precizan.

- Počelo je drpoluvreme...

NEMA GOLA, A PARTIZAN JE IMAO VELIKU PRILIKU


45+1' Pogrešio je Rosić posle kornera, Tavamba dva puta pokušao da s ugora loptu u gol, ali se oba puta isprečio Bogdan Milošević. Najbolja šansa...

Partizan 3
Izvor: YouTube


45' SPORNA! DA LI JE BIO PENAL ZA PARTIZAN

Partizan 2
Izvor: YouTube


44' Opet Tošić, sada iz "slobodnjaka". Rosić izbija loptu u korner.

Radivojević se povredio... 

SVE VIŠE VATRE U HUMSKOJ

31' Nova šansa, najbolja za Partizan. Danilo Pantić je vrlo lepo prošao po levoj strani, pronašao u sredini Ožegovića, koji je pao, bio je na zemlji, ali je uspeo da šutira. I on je loptu poslao pored stative u gol-aut.

Partizan
Izvor: YouTube



30' Sevnula je levica Zorana Tošića. Prvi put u golmana Mladosti, sada tik pored dalje stative.

MOŽDA I NAJBOLJA PRILIKA

29' Za Mladost! Miloš Trifunović se iznenada našao u prilici da savlada Vladimira Stojkovića, imao je dvojicu igrača Partizana "na leđima", što ga je omelo prilikom šuta sa ivice kaznenog prostora. Učinio je to veoma loše.

EVO PRILIKE:..

26' Dragan Rosić je odneo loptu ispred Tavambe i Ožegovića. Bojan Ostojić je lepo proigrao Miroslava Vulićevića na desnoj strani, usledio je pas ka sredini kaznenog prostora, ali se isprečio golman Lučanaca.

25' Nema situacija koje su vredne pomena... Partizan napada više, traži prostor u odbrani Mladosti, ali mu za sada to ne polazi za rukom. 

13' Nema prilika u Humskoj. Mladost nije došla u Beograd samo da se brani, pokazuje i želju da napadne Partizan i ugrozi mu gol.

5' Šutirao je i Zoran Tošić!

2' Vrlo nezgodan šut Radivojevića! Bilo je blizu, "tukao" je iz daljine, iskosa sa desne strane, a lopta je prohujala pored stative.

1' Ognjen Ožegović je imao prvi kontakt s loptom u dresu Partizana. Posle centaršuta Leandrea Tavambe, zahvatio je loptu i bio neprecizan. Dobio je Ožegović prvi aplauz od navijača Partizana.

- Utakmica je počela...

21:02 - Utakmica malo kasni, ali evo igrača na terenu... 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC