• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapitenski: Mičel Donald o golu Rikardinja

Autor mondo.rs

"Pokazao je svoj kvalitet... Njegova dobra partija znači celoj ekipi", zadovoljan je jedan od kapitena Crvene zvezde partijom saigrača.

 Kapitenski: Mičel Donald o golu Rikardinja Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Gostujući u MONDU, Mičel Donald je poručio navijačima Crvene zvezde da budu strpljivi sa Rikardinjom, jer Brazilac ima kvalitet koji se od inostranog pojačanja i očekuje, ali mu je potreban nešto duži period adaptacije na novu sredinu.

"Rikardinjo ima kvalitet, ali i problem sa adaptacijom, što utiče na samopuzdanje. Verujem da će brzo pokazati kakav je zaista igrač", izjavio je Holanđanin 15. avgusta 2017.

Nepunih mesec dana kasnije, Brazilac je sjajnim pogotkom najavio pobedu Crvene zvezde u Ivanjici, a potom do kraja utakmice pokazao da se mnogo bolje snalazi u ulozi "desetke", nego na krilu. Odigrao je odlično protiv Javora, tako da se izostanak Gelora Kange iz tima nije osetio.

Pitanje je kako su navijači dočekali Rikardinjovo ime u startnoj postavi crveno-belih za gostovanje protiv Javora, ali ono što je najvažnije, trener Vladan Milojević prepoznao je kada da ga ponovo "baci u vatru" i na kom mestu u timu. Posle nekoliko utakmica "hlađenja" ukazao mu je šansu, a Brazilac mu se odužio na sjajan način.

Zadovoljan zbog toga bio je i Mičel Donald, jedan od kapitena Crvene zvezde ove sezone, uz Nenada Milijaša i Dušana Anđelkovića.

"Veoma sam srećan i zbog Rikardinja, odigrao je odlično u subotu. U poslednje vreme nije imao veliku minutažu, ali juče je pokazao svoj kvalitet. Odradio je veliki deo posla protiv Javora i svi smo zadovoljni zbog toga, njegova dobra igra mnogo znači celoj ekipi", izjavio je Donald, asistent kod prvog gola, a zatim i sam strelac iz slobodnog udarca za konačnih 2:0.

"Gledaoci su mogli da vide dva vrlo lepa gola. Pozicija kod slobodnog udarca je bila odlična, dobro sam se snašao. Često volim i na treninzima da šutiram iz slične udaljenosti, drago mi je da je ova lopta ušla i obezbedila nam miran nastavak utakmice".

Javor - Zvezda
Izvor: YouTube


Pobeda protiv Javora bila je šesta za crveno-bele u sedam dosadašnjih kola Superlige. Gol-razlika im je sjajnih 18:1 i sa 19 bodova nalaze se na vodećoj poziciji. Prvi pratilac je Spartak sa 17.

"Nakon kraće pauze nastavili smo sezonu u istom ritmu, ostvarili smo pobedu bez primljenog gola. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, za prvih pola sata postigli smo dva gola i praktično odlučili pitanje pobednika. Nismo želeli na tome da se zaustavimo, ali u drugom poluvremenu je malo opao ritam igre, gubili smo neke lopte koje nismo smeli. Ipak, na kraju je najvažnije da smo pobedili", smatra Donald.

Zvezdini fudbaleri sada se okreću Ligi Evrope. U prvom kolu u četvrtak igraju protiv BATE Borisova na svom stadionu (21.05).

"Dobro je za nas što utakmicu u Ligi Evrope dočekujemo nakon pobede u domaćem prvenstvu. Atmosfera u ekipi je zaista odlična, svi smo spremni za ono što nas čeka. Imamo jasan cilj, želimo da pobedimo svakog protivnika, uopšte ne razmišljamo o njegovom imenu. Fokusirani smo samo na svoju igru. Znamo da nam protiv BATE-a na terenu sigurno neće biti lako, ali igramo na 'Marakani', pred svojim navijačima, a tu je sve moguće", istakao je holandski vezista.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC