• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Željezničar preuzeo vrh

Pobjedom nad Slavijom od 2:0 Željezničar bar do nedjelje preuzeo od Borca prvo mjesto na tabeli. Sarajevski derbi obilježili navijački incidenti.

 PREMIJER BiH: Željezničar preuzeo vrh Izvor: MONDO

U goleadi u Mostaru Velež deklasirao Leotar rezultatom 6:2, a Čelik slavio u Modriči 1:0, poslije čega je trener “uljara” podnio ostavku.

Banjalučki Borac više nije lider na tabeli Premijer Lige BiH, bar do nedjelje i duela sa Zvijezdom. Ukoliko savlada goste iz Gradačca Borac će vratiti lidersku poziciju koju joj je u subotu naveče “preoteo” sarajevski Željezničar.

Pobjedom od 2:0 u komšijskom derbiju sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva Željezničar se izjednačio po broju bodova sa Borcem, ali i zasjeo na vrh tabele zbog bolje gol razlike.

Domaćine je u vođstvo doveo Bekrić u 10 minutu sa bijele tačke, poslije vrlo diskutabilne situacije u šesnaestercu gostiju. Nakon solo prodora Bučan je pao, a sudija Čulić dosudio jedanaesterac za domaće, što je izazvalo burne proteste fudbalera Slavije.

Samo dve minute kasnije sudijska pištaljak se nije oglasila nakon slične situacije u šesnaestercu domaćina.

Konačnh 2:0 postigao je Bajić u 74. minutu nakon skraćenog kornera koji je izveo strijelac prvog gola Bekrić.

Meč na Grbavici obilježili su međutim navijački incidenti. Prvo su gostujući navijači, popularni Sokolovi zbog koškanja na tribinama morali da napuste stadion sredinom drugog poluvremena a zatim su uzvratili i navijači Željezničara, “Manijaci”.

Jedan od domaćih navijača dvije minute prije kraja meča utrčao je u teren i udario golmana Slavije Ratka Dujkovića, koji je poslije desetominutne pauze iznesen sa terena na nosilima i prema izjavama ljudi iz stručnog štaba Slavije prebačen u bolnicu.

Prije sarajevskog derbija odigrane su još četiri utakmice 20. Kola Premijer lige BiH u kojima je postignuto 12 golova, a najraspoloženiji su bili akteri duela u Vrapčićima između Veleža i Leotara gdje je viđeno čak osam golova.

Domaćin je slavio 6:2, a iako su Velež u vođstvo od 3:0 još u prvom poluvremenu doveli Velagić i Džafić (dvostruki strijelac), prvo ime meča bio je Čolić.

Fudbaler domaćihi je u posljednjih osam minuta postigao het-trik i tako “potopio” goste koji su golovima Ramića i Magazina tek uspjeli da izbjegnu potpunu blamažu.

Rudar je prekinuo niz neuspjeha zbog kojeg je smijenjen trener Darko Nestorović. Njegovo mjesto pred utakmice 20. kola Premijer lige BiH zauzeo je Boris Gavran i odmah na debiju upisao pobjedu.

Prijedorčani su u subotu na svom terenu savladali aktuelnog šampiona Zrinjski 2:0 i tako upisali prvu “trojku” poslije dva remija i dva poraza u prve četiri utakmice proljećnog dijela.

Golove za Rudar postigli su Dašić i Skakić, oba u prvom poluvremenu, a kada je Musa u 61. Minute dobio crveni karton nakon gaženja Kovačevića bilo je jasno da će gosti otići kući praznih ruku.

U ostale dve odigrane utakmice postignuta su dva gola. Pogodak Purića bio je dovoljan Čeliku da osvoji sva tri boda u Modriči protiv istoimenog domaćina, ali i da “uljari” ostanu bez trenera.

Nakon meča Marko Stojić, novinarima je saopštio da odlazi sa kormila svog kluba, a kao razlog ostavke je naveo loše rezultate u posljednjih pet kola.

Minimalnu pobjedu ostvario je i Travnik na svom terenu protiv Sarajeva.

PREMIJER LIGA BIH, 20. KOLO:

Velež - Leotar 6:2
/Velagić 8, Džafić 24, 27, Čolić 82, 88, 90 - Ramić 31, Magazin 86 penal/

Modriča - Čelik 0:1
/Purić 13/

Rudar - Zrinjski 2:0
/Dašić 21, Skakić 45/

Travnik – Sarajevo 1:0
/Dudić 56/

Željezničar - Slavija 2:0
/Bekrić 10 penal, Bajić 74/

U nedjelju (16 h)

Olimpik - Laktaši
Borac - Zvijezda
Sloboda - Široki Brijeg

Tabela:
Željezničar 38, Borac (-1) 38, Široki Brijeg (-1) 34, Sarajevo 34, Velež 33, Zrinjski 32, Leotar 29, Travnik 28, Rudar 25, Olimpik (-1) 25, Čelik 24, Slavija 23, Zvijezda (-1) 23, Modriča 21, Sloboda (-1) 20, Laktaši (-1) 17 bodova

(MONDO, foto: sportsport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC