• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O porazu Bajerna i pravilu koje Humels nije znao

Autor mondo.rs

"Za 20 godina u fudbalu to nisam čuo", rekao je štoper šampiona Nemačke. Pročitajte kako je sakupljač lopti pomogao da se sruši šampion Nemačke.

Prvi Bajernov poraz u sezoni 2017/18 Mats Humels neće brzo zaboraviti. Ne zbog previše značajnog gubitka bodova, već zbog svog kiksa i situacije na terenu u kojoj nije znao šta se događa - i to baš u trenutku u kojem je Hofenhajm poveo 1:0, golom dvostrukog strelca Marka Uta.

Čuveni štoper Bavaraca je neposredno pre tog kiksa bio u kontaktu sa loptom i u duelu sa hrvatskim napadačem Andrejom Kramarićem istrčao je sa njom u aut, odakle je šutnuo daleko u polje protivnika.

Dok se mirno okrenuo ka svom golu, lagano potrčavši da se spremi za sledeći nalet rivala, sakupljač lopti kraj terena reagovao je munjevito, dodao drugu loptu Kramariću u ruke, a on je iz auta asistirao Utu za 1:0.

Dok se Humels polako vraćao ka kaznenom prostoru, lopta je iz Kramarićevih ruku proletela upravo preko njegovog ramena.  Kada je ugledao - bilo je prekasno da reaguje.

...
Izvor: YouTube

Fudbaleri nemačkog šampiona, Robert Levandovski, Tomas Miler i Džošua Kimih, odmah su opkolili sudiju i tražili da se gol poništi, zato što je lopta koju je Humels iz auta izbacio u polje rivala i dalje bila u terenu, ali je objašnjenje arbitra Danijela Siberta odmah sprečilo dalju raspravu.

Glavni arbitar je Bavarcima rekao da se igra zaustavlja samo ako druga lopta "u polju" utiče na igru, što se u Hofenhajmu u navedenom trenutku očigledno nije dogodilo.

"Za 20 godina igranja nisam čuo to pravilo", priznao je Humels posle utakmice, dok je čuvar mreže Bajerna Manuel Nojer priznao i grešku svog tima: "Nije trebalo da se 'isključimo' u tom trenutku", rekao je on.

Sa druge strane, u Hofenhajmu su bili oduševljeni reakcijom sakupljača lopti.

"Bila je to brza akcija - Andreja, Marka i sakupljača. Tim momcima savetujemo da brzo vraćaju loptu u igru", rekao je trener domaćih Julijan Nagelsman, koji nije hteo da imenuje dečaka koji je dobacio loptu Kramariću.

"Neću da kažem da je veliki procenat tog gola zasluga tog momka od 13 godina, ali imao je veliku ulogu", nasmejao se šef struke Hofenhajma, posle trijumfa 2:0 i lekcije koju će Bavarci dobro zapamtiti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC