• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Marko Jovanović - Partizanov mesija

Partizan savladao BSK 2:1 golom Marka Jovanovića u sudijskoj nadoknadi vremena. OFK pobijedio u Smederevu, Spartak savladao "fenjeraša"...

 JSL: Marko Jovanović - Partizanov mesija Izvor: MONDO

BSK Borča - BSK Partizan 1:2 (0:1). Bezidejni, Spori i Konfuzni šampion uspio je da "iščupa" tri boda iz blata Karaburme golom Marka Jovanovića u 92. minutu (sudija Karadžić produžio drugo poluvrijeme šest minuta).

Štoper crno-bijelih postigao je "prvenac" u (seniorskom) dresu Partizana, i to kada je bilo najpotrebnije (u trenutku kada je na ruci nosio kapitensku traku).

Aleksandar Davidov je centrirao, Kleo je prebacio loptu na "drugu stativu", gdje se nalazio Jovanović i udarcem glavom zatresao mrežu za veliku radost crno-bijelih i njihov skok na prvo mjesto.

Doduše, Partizan ima bod više i utakmicu više od Crvene zvezde, koja će u nedjelju dočekati Vojvodinu u derbiju 21. kola Jelen Superlige.

Partizan se izvukao u Novom Sadu u srijedu gde je umalo prokockao vođstvo od 2:0 iz prvog poluvremena. Na Omladinskom stadionu je bio još bliži gubitku dva boda.

Kleo je u šestom minutu doveo goste u vođstvo, na asistenciju Marka Lomića, koji mu je "namestio" i oba gola u Novom Sadu. Brazilac je "upisao" deseti pogodak u šampionatu, odnosno četvrti u posljednje tri utakmice.

Međutim, to je manje-više bilo sve od tima Gorana Stevanovića.

Domaćin je zasluženo izjednačio u 71. minutu. Zoran Knežević je šutirao, golman Mladen Božović je loše intervenisao, a na loptu je natrčao Ivan Obrovac - 1:1.

Kako je vrijeme odmicalo stihijska ofanziva crno-bijelih je bila sve jača, a u posljednjih desetak minuta Moreira je igrao na poziciji štopera, kako bi visoki defanzivci krenuli napred.

Da šampion ipak ode kući sa cijelim plijenom, pobrinuo se Marko Jovanović...
OFK Beograd i Spartak nastavljaju borbu za treće mjesto.

"Romantičari" su treći put uzastopno savladali "oklopnike", odnosno ostvarili su četvrtu vezanu prvenstvenu pobjedu. Gol odluke u Smederevu delo je Miloša Žeravice.

Subotičani su opravdali ulogu favorita protiv "fenjeraša" zahvaljujući jedinom strijelcu, Igoru Popoviću. Namučio se domaćin protiv Čukaričkog, koji je od 43. minuta igrao bez isključenog Nebojše Joksimovića. Štoper "brđana" je nezadovoljan sudijskom odlukom, šutnuo loptu i dobio drugi žuti karton.

Isključenja je bilo i u Jagodini, po jedno na obje strane. U finišu prvog poluvremena gužvu na terenu inicirali su golman domaćih Zlatko Zečević i defanzivac Kuljana, Duško Dukić, i obojica su odmah morali na tuširanje.

Takav odnos snaga više je odgovarao Jagodincima, koji su zatim poveli prelijepim golom (petom) Danijela Mihajlovića, a u nastavku "ovjerili" pobjedu iz penala. Strijelac je bio Milan Bojović.

Predrag Vujović je sve dileme pod Bagdalom rešio još u prvih 45 minuta. Sa dva precizna hica potopio je nade Čačana da mogu makar do remija.

Kruševljanima je to prva proljećna pobjeda, odnosno treća uzastopna protiv Borca, koji nije savladao Napredak u minulih sedam utakmica.

Metalac je u srijedu poražen od OFK Beograda čime mu je prekinuta serija od četiri pobjede. Međutim, neuspjeh nije poremetio Milanovčane, jer su se oporavili već tri dana kasnije i savladali Mladi radnik - 1:0.

Rezultati i parovi 21. kola:

BEOGRAD: BSK Borča - Partizan 1:2 (0:1)
/Obrovac 71 - Kleo 6, Jovanović 90+2/

SMEDEREVO: Smederevo - OFK Beograd 0:1 (0:1)
/Žeravica 18/

JAGODINA: Jagodina - Hajduk (1:0)
/Mihajlović 44, Bojović penal 81/

KRAGUJEVAC: Metalac GM - Mladi radnik 1:0 (0:0)
/Jakšić 48/

KRUŠEVAC: Napredak - Borac 2:0 (2:0)
/Vujović 25, 33/

SUBOTICA: Spartak ZV - Čukarički 1:0 (0:0)
/Popović 71/

U nedjelju:

BEOGRAD: Rad - Javor (15.00)
BEOGRAD: Crvena zvezda - Vojvodina (18.45)

TABELA: Partizan 53, Crvena zvezda /-1/ 52, Spartak 36, OFK Beograd 36, Vojvodina /-1/ 30, Metalac 30, Jagodina 29, Javor /-1/ 26, Smederevo 26, Borac 23, BSK Borča 22, Mladi radnik 21, Napredak 21, Hajduk 20, Rad /-1/ 19, Čukarički 15.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC