• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovičićeva poruka saigračima: Hrabro i bez straha!

Autor mondo.rs

Vezista Crvene zvezde u razgovoru za MONDO poželeo ekipi da i u Ligi Evrope nastavi sa dobrim igrama i pobedama.

 Jovičićeva poruka saigračima: Hrabro i bez straha! Izvor: MN PRESS

Dočekali su navijači Crvene zvezde posle dugih 10 godina da njihov klub ponovo provede jesen u Evropi.

Za samo dva meseca rada sa ekipom, Vladan Milojević uspeo je što mnogi treneri crveno-belih pre njega nisu. Iako je malo ko očekivao plasman u grupnu fazu Lige Evrope, mladi strateg je radio u tišini i vredno sklapao mozaik sa svojim saradnicima.

Kao i većina njegovih prethodnika, imao je peh da mu igrači dolaze u ciklusima, ali ih je za razliku od ostalih brzo uvodio u svoje zamisli i na terenu dobijao pravi odgovor. Među onima koji su se momentalno uklopili je Branko Jovičić, 24-godišnji defanzivni vezista koji se u srpski fudbal vratio iz ruskog Amkara. Debitovao je u Kazahstanu protiv Irtiša i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje.

Nepunih mesec dana kasnije, neumornog i do poslednjeg atoma snage borbenog vezistu, zadesila je neugodna povreda stopala, zbog koje je morao na dužu pauzu...

Jovičić nije u prilici da pomogne saigračima u prvim utakmicama grupne faze Lige Evrope, ali se nada da će do odlaska na zimski odmor moći da doprinese borbi za proleće na međunarodnoj sceni.

"Rano je još da prognoziram tačan period povratka, radim sve na što boljem i brzem oporavku i nadam se da ću odigrati još utakmica u ovom delu sezone", optimistično razmišlja Jovičić, koji nam je rekao i da mu teško pada gledanje utakmica sa tribina.

"Mnogo teško! Nije lako kada se prolazi kroz povredu, ali to je sastavni deo fudbala. Najvažnije je da ekipa pobeđuje, da je izboren plasman u Ligu Evrope, tako da mi to omogućava da lakše podnesem neigranje".

Crveno-beli su za rivale dobili Arsenal, Keln i BATE Borisov. Prva prepreka biće Belorusi, koji u četvrtak gostuju na stadionu Rajko Mitić (21.05).

"Ne želim da pričam procentualno o šansama Zvezde, jer Zvezda mora i može sa svima da se nadigrava. To smo već pokazali. Idemo kao i do sada, od utakmice do utakmice i mislim da ćemo uspeti da ostvarimo naše ciljeve", izjavio je Jovičić i potom poslao poruku saigračima uoči početka grupne faze Lige Evrope:

Sa Stojkovićem i Pešićem u utorak u "Red Star shopu"

Fudbaleri Crvene zvezde Branko Jovičić, Filip Stojković i Aleksandar Pešić u utorak od 12 do 13 časova u "Red Star šopu" na zapadnoj tribini "Marakane" prodavaće komplete ulaznica za Ligu Evrope i družiti se sa navijačima crveno-belih.

"Samo hrabro i bez straha!".

Pošto je pitanje da li će i koliko moći da pomogne ekipi tokom jeseni, pitali smo ga da li je možda postavio saigračima ultimatum da izbore proleće u Evropi, kako bi i on osetio čari igranja na velikoj sceni. Nasmejao se i rekao:

"Nisam to tražio od njih, ali želim da im poručim da ću im uvek biti velika podrška u fudbalu i u životu, svakom od njih, jer su svi bili maksimalno uz mene kada mi je bilo najteže".

Zaista, Jovičićeva povreda je šokirala gotovo sve i u klubu i među navijačima Crvene zvezde. Poruke podrške stizale su sa svih strana, a on je razgovor za MONDO iskoristio da se još jednom svima zahvali.

"To mi je dalo snagu da lakše preguram sve što se dešavalo i, nadam se, postanem još jači! Verovao sam u sebe, u ljude koji su me želeli u Zvezdi, znao sam koliko mogu i u pravim godinama sam došao u Zvezdu. Znao sam šta se od mene očekuje i šta donosi igranje u tako velikom klubu. Desilo se šta se desilo, nadam se što boljem i bržem oporavku, pa da nastavim tamo gde sam stao".

Izvor: MN PRESS

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC