• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski hakeri kradu Englezima taktiku za SP?!

Autor mondo.rs

Fudbalska asocijacija Engleske u susret Mundijalu 2018. planira da preduzme do sada neviđene "bezbednosne" mere.

Engleska reprezentacija još nije matematički osigurala prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali fudbalski čelnici te zemlje uveliko razmišljaju o konkretnim potezima koje će povući u sklopu priprema za nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Prema pisanju "Telegrafa", oblast kojom će se posebno pozabaviti je zaštita podataka smeštenih na laptop kompjuterima i drugim elektronskim uređajima, pošto FA strahuje da će ruska hakerska grupa "Fancy Bears" probati da nasilnim putem dođe do taktičkih zamisli selektora Engleske Gereta Sautgejta!?

"Telegraf" navodi da će FA "ozbiljno investirati" u zaštitu od sajber napada, kao i da će svi članovi engleskog tima - dakle fudbaleri, treneri i pomoćno osoblje - dobiti striktne savete oko povezivanja na bežični internet i upotrebe društvenih mreža.

FA je očigledno upala u paranoju nakon što je u javnost "procurela" prepiska sa Međunarodnom fudbalskom federacijom (FIFA), na temu dopinga u engleskom fudbalu, koje je FIFA čuvala u svojoj bazi podataka.

"Fancy Bears" postali su poznati po upadu u kompjuterski sistem Svetske antidoping agencije (WADA), želeći da kao revanš za kažnjavanje ruskih sportista, otkriju javnosti koji su sve sportisti (tenis, atletika, gimnastika, fudbal) iz drugih zemalja koristili nedozvoljena sredstva uz odobrenje WADA, na ime lečenja od povreda i drugih zdravstvenih problema.

Međutim, postavlja se pitanje zašto bi ruski hakeri želeli da na taj način naude baš Englezima, koji se još nisu kvalifikovali za Mundijal i, ako to urade, pitanje je sa kim će biti u grupi.

Drugo, da li je Sautgejt baš toliki inovator i da li je moderna fudbalska igra tolika nauka, pa Englezi misle da će nekim do sada neviđenim taktičkim zamislima ostvariti rezultate za kojima čeznu već decenijama?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC