• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Žigić "uprskao" šansu

Saragosa deklasirala Valensiju, za koju je od početka igrao Nikola Žigić, ali je u 45. minutu isključen. Barsa pobijedila Majorku.

 PRIMERA: Žigić "uprskao" šansu Izvor: MONDO

Saragosa je napravila veliki korak na putu opstanka u Primeri. Deklasirala je Valensiju - 3:0 (1:0).

"Slijepi miševi" su na La Romaredi igrali bez povrijeđenih Davida Vilje, Marćene, Albelde i Matjea, ali i Davida Silve koga je trener Unai Emeri odmarao za duel četvrtfinala Lige Evrope protiv Atletiko Madrida. Stoga, Nikola Žigić je dobio toliko dugu čekanu šansu da zaigra u prvoj postavi, ali je "uprskao stvar".

Gosti su igrali "na Žigića", srpski reprezentativac je mogao i da se upiše u strijelce. Umjesto toga, dobio je crveni karton u 45. minutu.

Prvi žuti je dobio u 24. minutu, jer se "pokačio" sa igračima Saragose, a drugi put je "požutio" kada je izgubio loptu i u pokušaju da je se ponovo domogne, "uletio" je u protivničkog igrača.

Malo prije toga domaćin je poveo preko Dioga, a u drugom poluvremenu je golovima Arizmendija i Jarošika dokusurio rivala bez ambicija.
Saragosa je savladala Valensiju prvi put poslije januara 2000. godine, odnosno poslije 16 utakmica. Ujedno, prekinula je post u prvenstvu, jer u prethodna tri kola nije pobijedila.

Na Ono stadionu gdje je ove sezone poraz doživjelo 12 gostujućih timova, a bodove odnijela samo Sevilja, uspjela je da se "izvuče" i Barsa.

U 29. kolu Primere, na Balearima, Majorka - Barselona 0:1. Strijelac Zlatan Ibrahimović u 62. minutu, tek nakon što su domaći igrači dva puta uzdrmali prečku golmana favorizovanog tima, Viktora Valdeza.

Udarci Baska Arica Adurica i pozajmljenog fudbalera iz Vest Bromvič Albiona, Borhe Valere iz prvog poluvremena, završili su na "gredi", tako da je na scenu moglo da stupi staro nepisano fudbalsko pravilo, koje govori o kazni za propuštene prilike. Ćavi Ernandez je izveo korner u 62. minutu, Karles Pujol je uputio udarac glavom, a Izraelac Dudu Auate odbio loptu taman tako da je ona pala na nogu Ibrahimoviću.

To jedan od trojice najplaćenijih fudbalera današnjice nije mogao, a da ne pretvori u gol. Tu mu je drugi u dva kola, a Barseloni je ovo šesta pobjeda u posljednjih sedam utakmica u Primeri. Posljednji poraz, Barsa je doživjela 14. februara, u Madridu, od Atletika (2:1).

Sa ova tri boda, šampion će biti usamljeni lider bar 24 časa, dok u nedjelju uveče ne bude odigran prijestonički derbi između Reala i Atletika, na Santijago Bernabeu stadionu. Ako pobijedi, Real će se tada vratiti na prvo mjesto zahvaljujući nešto impresivnijoj gol-razlici.

Golu Ibrahimovića u 62. minutu, prethodila je izmjena u kojoj je najbolji fudbaler svijeta Leo Mesi zamijenio izgleda ozbiljno povrijeđenog Andresa Inijestu, što nikako ne može da raduje trenera Barselone Pepea Gvardiolu pred odlučujuće mečeve u Ligi šamopiona i Primeri.

Gvardiola je odlučio da poštedi Mesija, ali je na kraju morao da ga ubaci u vatru.

Od Ibrinog gola, Majorka više nije bila toliko opasan rival, ali daleko od toga da nije imala šanse za gol.

PAROVI I REZULTATI 29. KOLA:

Malaga - Tenerife 1:1 (0:0)
/Apono 66 - Alfaro penal 85/

Majorka - Barselona 0:1 (0:0)
/Ibrahimović 62/

Saragosa - Valensija 3:0 (1:0)
/Diogo 41, Arizmendi 63, Jarošik 71/

U nedelju (17.00):

Deportivo - Hetafe
Espanjol - Sporting
Osasuna - Almerija
Herez - Valjadolid
Viljareal - Sevilja (19.00)
Real Madrid - Atletiko Madrid (21.00)

U ponedeljak (21.00):

Atletik Bilbao - Rasing

TABELA:Barselona (+1) 74, Real Madrid 71, Valensija (+1) 53, Majorka (+1) 47, Sevilja 45, Atletik Bilbao 42, Deportivo La Korunja 42, Atletiko Madrid 37, Hetafe 37, Viljareal 37, Almerija 36, Sporting Hihon 35, Espanjol 32, Rasing Santander 31, Osasuna 31, Malaga (+1) 31, Saragosa (+1) 29, Tenerife (+1) 25, Valjadolid 24, Herez 19.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images, Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC