• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donald zna kako je proći grupu Lige Evrope

Autor mondo.rs

"Volimo fudbal, svi smo ovo želeli i radujemo se predstojećoj utakmici. Zato nema razloga da bilo ko bude nervozan", istakao je kapiten Crvene zvezde pred start grupne faze Lige Evrope, u kojoj je sa Ajaksom stigao do šesnaestine finala.

 Crvena zvezda BATE Borisov Liga Evrope Izvor: MN PRESS

U četvrtak nešto malo pre 21.05, fudbalere Crvene zvezde na teren stadiona Rajko Mitić izvešće Mičel Donald. Prvi stranac kapiten u istoriji crveno-belih povešće saigrače na megdan protiv BATE Borisova u prvom kolu Grupe H Lige Evrope.

Holanđanin je u svojoj karijeri već osetio kako je to izboriti proleće u Ligi Evrope, pošto je u sezoni 2009/10. sa Ajaksom prošao kroz grupu u kojoj su bili još Anderleht, Dinamo Zagreb i Politehnika. I tada su "kopljanici" igrali kvalifikacije, a zaustavljeni su u šesnaestini finala od Juventusa (1:2, 0:0).

Poučen iskustvom, Donald je poručio saigračima da nema razloga za nervozu uoči utakmice koja će označiti Zvezdin povratak na evropsku mapu posle dugih 10 godina.

"Nije teško biti motivisan i koncentrisan, a opasno je biti opušten. Mnogo pričamo međusobno, analiziramo i svesni smo kakve protivnike imamo. Volimo fudbal, svi smo ovo želeli i radujemo se predstojećoj utakmici. Zato nema razloga da bilo ko bude nervozan", izjavio je 28-godišnji vezista na konferenciji za medije.

 Rivali crveno-belima biće još Arsenal i Keln, ali na "Marakani" idu redom...

"BATE je jak i dobar tim, iskusan. Biće lepa utakmica. Nadam se punom stadionu. Očekivanja su velika", podsetio je Donald.

Holanđanin je rekao da je zadovoljan timom koji je formiran ovog leta i istakao da je dobra atmosfera u svlačionici jedan od glavnih razloga dobrih rezultata.

"Svi koji su došli, doneli su nešto svoje, nešto ekstra. Za kratko vreme smo uspeli da uradimo velike stvari. Svi možemo da se oslonimo jedni na druge".

Tokom dvonedeljne pauze zbog termina za reprezentacije, kao i gostovanja Zvezde u Ivanjici, teren na stadionu Rajko Mitić je promenjen, tako da će u četvrtak podloga biti nova i za igrače domaćeg tima.

"Teren deluje dobro, svakako bolje nego što je bio. Biće potrebno vreme da 'legne'", ocenio je Donald.

Pošto je Nenad Milijaš od povratka u klub češće na klupi za rezerve nego u igri, Holanđanin je pored kapitenske trake od njega preuzeo i izvođenje slobodnih udaraca. Ove sezone je dva puta bio precizan: prošlog vikenda protiv Javora i ranije protiv Irtiša u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Ukupno se tri puta upisao u strelce, a pokušaće da nadmudri i golmana BATE Borisova.

"Lepo je kada date gol, ja sam do sada dao dva iz slobodnog udarca. Svakako je da ću se truditi da postignem još koji ako mi se ukaže prilika", najavio je.

Što se tiče kapitenske trake, Donald se našalio:

"I pre nego što sam postao kapiten, mnogo sam pričao", rekao je kroz osmeh, a zatim dodao:

"Razgovor je važan. To je moja ličnost, trudim se da razgovaram sa svima i to je na kraju ono što mi je donelo traku. Lepo je kada vas svi u svlačionici, od igrača do stručnog štaba, predlože za kapitena. Uvek sam svoj".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC