• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto u Argentini ne vole Mesija?

"Iguain je rođen u Brestu, ali nijedan navijač ne bi pomislio da ga nazove Francuzom, kao što Mesija provociraju kada mu kažu da je Katalonac".

 Zašto u Argentini ne vole Mesija? Izvor: MONDO

Najbolji fudbaler na svijetu je Argentinac, koji u svojoj zemlji ima manje obožavalaca od nekog sudije.

Tako doslovce o Leonelu Mesiju piše argentinski list "La Nasion", u tekstu koji se bavi slabim partijama Barseloninog asa u dresu reprezentacije, njegovim odnosom sa navijačima i selektorom Dijegom Maradonom.

Poredeći ga sa drugim slavnim Argentincima koji igraju u Evropi, novinar piše da svi oni imaju veliki broj fanova u domovini, osim Mesija "koji je sa 13 godina otišao za snom koji nije mogao da ispuni u svojoj zemlji".

"Gonzalo Iguain je rođen u Brestu, ali nijedan argentinski navijač ne bi pomislio da ga zbog toga nazove Francuzom, kao što Mesija provociraju kada ga zovu Katalonac. U pitanju je antipatija koja neće biti suzbijena samo tako što će Mesi početi bolje da igra za nacionalni tim".

Leov otac, Horhe Mesi, odgovorio je na ove teze.

"To što se njemu događa u reprezentaciji, može da se dogodi bilo kome. Ali svaki problem moguće je riješiti radom... Možda Lea drugačije tretiraju u Evropi, pa je tamo uspješan i voljen. Mi u Argentini ga maltretiramo", istakao je Mesi senior.

List "Ole" slaže se sa njegovom izjavom.

"Mesi ima pravo da se osjeća maltretiranim, jer kritike koje dobija nisu vezane samo za teren. Ovde ga optužuju da ne zna riječi argentinske himne, da ne voli dres, da se osjeća Špancem... Umjesto da pokušamo da stvorimo novog idola, mi ga rušimo u prašinu".

Postoje i ljudi koji smatraju da Dijego Maradona svjesno sabotira Mesija, kako ga ovaj ne bi zasjenio i sklonio sa pozicije najboljeg argentinskog fudbalera svih vremena.

"Argentina ima problem ako ne zna kako da upotrebi takvog fudbalera. A izgleda mi da ne zna", prokomentarisao je nekadašnji trener Real Madrida Bernd Šuster.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC