• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan propustio još jednu prliku

Fudbaleri Juventusapobijedili su Atalantu sa 2:1 (1:1) u 31. kolu italijanskog prvenstv."Viola" zgazila Udineze. Milan samo 1:1 protiv Lacija.

 SERIJA A: Milan propustio još jednu prliku Izvor: MONDO

Milan je propustio još jednu priliku da se približi Interu. "Rosoneri" nisu uspjeli da na "San Siru" pobijede Lacio (1:1) u posljednjoj utakmici 31. kola .Mogao je Milan da se izjednači sa Romom na drugom mjestu i da gradskom rivalu priđe na samo jedan bod, ali mu to nisu dozvolili nebeskoplavi iz Rima.

Sve je dobro počelo po Milan.

Marko Borielo je već i 18. minutu realizovao penal i činilo se da pobjeda domaćeg tima neće doći u pitanje. Ipak, hladan tuš za navijače Milana uslijedio je već u 32. minutu. Nelsona Didu savladao je Stefan Lihtštajner, kome je to bio drugi gol u sezoni.

Najbolju priliku za Milan u drugom delu propustio je Luka Antonini. Njegov udarac u 56. minutu "završio" je na prečki.

Aleksandar Kolarov igrao je cijelu utakmicu za Lacio.

Navijači Juventusa su svoje fudbalere na utakmicu protiv Atalante ispratili gađajući ih jajima i možda su takve šok metode uticale na Alesandra Del Pjera i ekipu da da sve od sebe i popravi očajan skor na domaćem terenu.

Prije pobjede nad Atalantom (2:1), jednim od najlošijih timova Serije A, torinski tim je u čak sedam utakmica uzeo svega pet boda na svom stadionu.

Golom Del Pjera "stara dama" je povela u 30. minutu, a onda je Nikola Amoruso u zaustavnom vremenu prvog poluvremena sa lijeve strane lako matirao golmana Aleksa Maningera.

Sudeći prema prikazanoj igri činilo se da će Atalanta slaviti u Torinu poslije 21 godine i upisati treći trijumf za redom čime bi osigurala opstanak u ligi.

Ipak, jedan od trenutno najomraženijih fudbalera Juventusa Felipe Mela je u 82. minutu sa lijeve strane glavom pogodio suprotini ugao.

Potom se okrenuo ka tribinama i gestikulirao naklon.

Razlog tome je što je utakmica imala je itakakvu uvertiru i to u režiji navijača koji smatraju da je ovo najsramnija sezona u 103 godine dugoj istoriji "stare dame".

Cio dan po gradu su se navijači okupljali i demonstrirali tražeći odlazak kompletnog stručnog štaba ekipe, mada je prvi na udaru predsbednik kluba Žan Klod Blank.

Najjača navijačka frakcija najavila je da više neće ići na gostovanja svoje ekipe dok aktuelno rukovodstvo sedi na sadašnjim dužnostima, a neće prisustvovati ni mečevima.

Dio navijača se okupio isred hotela u kome su odsjeli fudbaleri prije meča sa Atalantom, a kada su krenuli da izlaze dočekala ih je kanonada jaja i flaša.

Prema izveštaju italijanskih medija tom prilikom pogođen je defanzivac Džonatan Zebina, koji je ranije pored Felipea Mela i Fabija Kanavara omiljena meta pristalica juvea.

Navijači su se sukobili i sa policijom, a autobus sa ekipom samo je zahvaljujući čuvarima javnog reda neometano uspio da stigne do Dele Alpija.

"To nije djelo civilizovanog svijeta i nema veze sa ljubavlju navijača koji su razočarani rezultatima", rekao je trener Juventusa Alberto Zakeroni.

U iščekivanju večerašnjeg susreta Milana i Lacija, što će poslije jučerašnjeg susreta Rome i Intera, biti još jedan susret rimskog i milanskog tima u 31. kolu Serije A, od današnjih utakmica valja još izdvojiti i ubijedljivu pobjedu Fiorentine.

"Viola" je Udinezeu dala tri gola u drugih 45 minuta, a na poluvremenu bilo 1:1.
Ovaj meč Srbi Adem Ljajić i Vlada Avramov gledali su sa klupe, dok je bivši fudbaler Partizana Stevan Jovetić bio strijelac posljednjeg gola.

REZULTATI 31. KOLA:

Juventus - Atalanta 2:1 (1:1)
/Del Pjero 30, F. Melo 82 - Amoruso 45/

Livorno - Bari 1:1 (0:1)
/Tavano 85 - Alegreti 24/

Sampdorija - Kaljari 1:1 (0:0)
/Guberti 48 - Nene 81/

Napoli - Katanija 1:0 (0:0)
/Kanavaro 51/

Sijena - Đenova 0:0

Kjevo - Parma 0:0

Fiorentina - Udineze 4:1 (1:1)
/Vargas 36, Đilardino 55, Santana 68, Jovetić 84 - Pepe 41/

Milan - Lacio 1:1(1:1)
/Borielo 18 (pen) - Lihtštajner 32/

U subotu:
Roma - Inter 2:1 (1:0)
/De Rosi 17, Toni 72 - Milito 66/

Palermo - Bolonja 3:1 (2:1)
/Mikoli 10, penal 43, 70 - Adailton 38/

TABELA: Inter 63, Roma 62, Milan 60, Palermo 51, Sampdorija 48, Napoli 48, Juventus 48, Đenova 44, Fiorentina 44, Bari 43, Parma 42, Kaljari 40, Kjevo 38, Katanija 35, Bolonja 35, Lacio 33, Udineze 32, Atalanta 28, Sijena 26, Livorno 25.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC