• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lekić proradio, Partizan bez poraza

U 21. kolu JSL postignuto je 18 golova, a kuriozitet je da je u dva nedeljna meča dato gotovo isto golova koliko u šest utakmica u subotu.

 Lekić proradio, Partizan bez poraza Izvor: MONDO

Na utakmicama Rad - Javor (3:2) i Crvena zvezda - Vojvodina (3:0) postignuto je ukupno osam golova, samo dva manje nego u šest subotnjih duela.

Zvezda je u derbiju kola ostvarila najubjedljiviju pobjedu, a to je ujedno i najubjedljiviji trijumf crveno-bijelih ovog proljeća, jer su uglavnom igrali ili 1:0 ili 2:1 (jedan poraz od Metalca takođe 1:2). Proradio je i Dejan Lekić. Golgeter Zvezde je jesenas dao sedam golova, ali je stao 21. novembra (od meča sa Čukaričkim). Tek u petom kolu proljeća dao je gol i to ne jedan nego dva. Njegov post trajao je 763 minuta. Lekić je Vojvodini dao gol glavom i desnom nogom. Da je dao i treći gol lijevom nogom bio bi takozvani "zlatni het-trik".

Sa ta dva gola Lekić je došao na broj od kupno devet golova u ovoj sezoni.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA MARAKANE!

Treći gol za Zvezdu u meču sa Novosađanima postigao je Miloš Trifunović, što je bio njegov prvi gol u dresu Zvezde otkako je zimus došao iz ivanjičkog Javora.

To je, inače, Vojvodini bio treći uzastopni poraz (u Smederevu 0:1, od Partizana u Novom Sadu 1:2 i sada od Zvezde 0:3).

Marko Jovanović je u subotu proslavio 22. rođendan, a njega su slavili Partizan i navijači. Dao je odlučujući gol za pobjedu Partizana od 2:1 nad BSK-om u 92. minutu. Dakle, sve u znaku broja dva. Zanimljivo je da je samo desetak minuta prije pobjedonosnog gola, Jovanović tražio izmjenu jer se povrijedio.



Kleo je ponovo pogodio i to mu je bio peti gol ovog proljeća, odnosno ukupno deseti u sezoni, čime je pretekao svog klupskog druga Lamina Dijaru, koji je dao devet golova, sve jesenas. Kleo je ovog proljeća četiri od pet golova dao glavom, a protiv BSK-a mu je prvi koji je postigao nogom.

OFK Beograd je u seriji - zabilježio je četvrti uzastopni trijumf (Smederevo 1:0, Metalac 3:2, Napredak 2:1, Rad 3:2).

Napredak je zabilježio prvu pobjedu u proljećnom dijelu sezone, a dvostruki strijelac na meču protiv Borca iz Čačka bio je Predrag Vujović. Dvostruki strijelac je bio i Andrija Kaluđerović u meču Rad - Javor 3:2. Njegovim golovima Rad je stigao do drugog trijumfa ove sezone, a mladi napadač je sa 13. pogodaka izbio na čelnu poziciju liste strijelaca JSL.

Javoru je to bio prvi poraz u nastavku sezone, poslije četiri remija i jedna pobjede. Partizan je ostao jedina neporažena ekipa ovog proljeća.

Tabela proljećnog dijela sezone izgleda ovako: Partizan 16, Metalac i Zvezda po 15, Spartak 13, OFK Beograd 12, Jagodina 8, Smederevo, Javor, Rad i Čukarički po 7, Vojvodina i BSK po 6, Mladi radnik i Napredak po 5, Borac 4, Hajduk 3.

U ovom kolu svirana su tri penala (od toga dva na meču Rad - Javor), a dva su realizovana. Jagodina je pogodila sa "bijele tačke" protiv Hajduka, Rad je dao gol sa penala Javoru, dok je Javor promašio penal protiv Rada (Ivana Cvetkovića "pročitao" Danilović).

(MONDO, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC