• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amar Osim se izvinio Slaviji

Poslije napada navijača Željezničara na golmana Slavije Ratka Dujkovića, trener Amar Osim izvinio se klubu iz Istočnog Sarajeva.

 Amar Osim se izvinio Slaviji Izvor: MONDO

"Igrali smo protiv ekipe koju smo ljetos gledali na TV i divili joj se. Slavija je aktuelni osvajač Kupa BiH, bila je vicešampion i odigrala maestralne utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Sve to je učinila s ovim sastavom i stoga naša pobjeda dobija na težini", rekao je Osim poslije trijumfa nad "sokolovima" (2:0).

Potom je uputio izvinjenje svim ljudima u Slaviji zbog napada huligana na golmana Ratka Dujkovića.

"Želio bih samo da se izvinim Slaviji za incident. To je sramno, ne znam šta drugo da kažem. U utakmici koja je bila korektna, puna sportskog naboja, ovo nije trebalo da se desi. Mi ćemo sasvim sigurno snositi posljedice i to najvjerovatnije novčane, ali učinićemo sve da barem dio odgovornosti na svoja leđa preuzme firma čiji su ljudi obezbjeđivali utakmicu, jer oni su glavni krivci",
dodao je šef struke Želje.

"Znaju nam uzeti novce, i to ne malo novca, za svoje usluge i samo je sreća pa imamo veliku posjetu na utakmicama, pa od ulaznica možemo da platimo te usluge".

Osim smatra da je u cijeloj priči Željezničar najmanji krivac.

"Sva odgovornost leži na obezbjeđenju utakmice. Mi smo vodili računa da odigramo korektnu utakmicu, a ne da gledamo hoće li neka budala da uskoči na teren", zaključio je on.

Zbog napada na Dujkovića, policija Kantona Sarajevo uhapsila je dvadesetpetogodišnjeg navijača Želje Amela Muhića, koji je osumnjičen za krivično djelo Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim terenima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC