• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" u Japanu bez Stamenkovića

Na spisku putnika na prijateljski meč Srbije sa Japanom su šestorica iz Partizana, četvorica iz Voše, trojica iz Zvezde...

 "Orlovi" u Japanu bez Stamenkovića Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije igraće 7. aprila u Osaki prijateljsku utakmicu protiv Japana, a ekipu će, umjesto selektora Radomira Antića, predvoditi trener Javora, Radovan Ćurčić.

On je u ponedjeljak saopštio spisak igrača na koje računa. Još ranije je odlučeno da će na Dalekom istoku priliku dobiti samo superligaški igrači.

Kako se i očekivalo, Ćurčić je pozvao šestoricu iz Partizana, četvoricu iz Vojvodine, trojicu iz Crvene zvezde i po jednog igrača iz Spartaka, Javora, OFK Beograda, Napretka i Rada.

"Velika je stvar za domaću ligu da izađe na međunarodnu scenu i pokaže se u najboljem svetlu. Protivnik je ozbiljan, jer će Japan igrati u gotovo najjačem sastavu", rekao je Ćurčić i dodao da mu je posebna čast što ima podršku selektora Antića.

On je izjavio da se prilikom sastavljanja spiska rukovodio i kriterijumom ravnoteže u svim linijama tima, odnosno željom da poverenje ukaže fudbalerima na koje i selektor Antić može u dogledno vrijeme da računa.

"Imamo šansu da afirmišemo našu srpsku ligu i da vidimo gdje se trenutno nalazimo. Mislim da je ovo važan trenutak za naš fudbal", rekao je Ćurčić.

I prije se znalo da Ćurčić neće zvati golmana Crvene zvezde, već da će mu prvi izbor biti čuvar mreže Vojvodine, Željko Brkić, uz koga će se naći i Milan Jovanić iz Spartaka.

"U ovom trenutku u našem domaćem fudbalu imamo četiri odlična golmana. Pored dvojice koji se nalaze na spisku, Jovanića i Brkića, tu su Kahriman i Stamenković. Mi smo se ovom prilikom odlučili za ovu dvojicu, jer, po statistici, Jovanić je naš najbolji ligaški fudbaler, dok će Brkić vjerovatno dobiti šansu da se pojavi na prvenstvu svijeta", objasnio je Ćurčić.

Trener Javora iz Ivanjice je posebno izrazio žaljenje što u timu neće biti bivšeg istaknutog reprezentativca Mladena Krstajića, koji je trebalo da "ovoj ekipi donese sigurnost i lidersku poziciju, s obzirom na svoje bogato internacionalno iskustvo".

Kapitenska traka trebalo bi da pripadne najiskusnijem po "stažu" u reprezentaciji, vezisti Partizana, Radosavu Petroviću.

GOLMANI: Željko Brkić (Vojvodina), Milan Jovanić (Spartak Zlatibor voda).

ODBRANA: Pavle Ninkov, Milan Vilotić (Crvena zvezda), Miroslav Vulićević (Vojvodina), Marko Lomić, Vojislav Stanković (Partizan), Milovan Milović (Javor).

SREDINA: Radoslav Petrović, Ljubomir Fejsa, Nemanja Tomić, Aleksandar Davidov (Partizan), Nikola Mitrović (Napredak), Nikola Beljić (OFK Beograd), Dušan Tadić (Vojvodina).

NAPAD:
Dejan Lekić (Crvena zvezda), Dragan Mrđa (Vojvodina), Andrija Kaluđerović (Rad).

(MONDO, Tanjug, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC