• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grčka kaznila domaće klubove

Vlada Grčke obustavila je pomoć domaćem fudbalu, sve dok klubovi i nacionalni savez ne učine nešto da spriječe navijačke nerede i nasilje.

 Grčka kaznila domaće klubove Izvor: MONDO

Huligani u Grčkoj već duže vrijeme izazivaju velike nerede, a neposredan povod za odluku vlade je incident do kojeg je došlo za vrijeme polufinalne kup utakmice između Kavale i Arisa prošlog četvrtka (1:1).

U brutalnoj tuči na stadionu u Kavali povrijeđeno je nekoliko osoba, a samo čudom niko nije stradao. Ratoborni navijači iz Soluna tom prilikom nisu ni smjeli da budu na tribinama, pošto im je zabranjen odlazak na utakmice koje Aris igra u gostima.

"Grci su imali priliku da vide izlive bijesa i nasilničko ponašanje na stadionu. Ranije smo razgovarali o tome sa predstavnicima nadležnih fudbalskih institucija, ali dogovori su propali. Prinuđeni smo da preduzmemo ovakav korak, jer država ne može da finansira nasilje".

U obrazloženju odluke se navodi da se suspenzija finansiranja ne odnosi na reprezentaciju Grčke, koja se priprema za učešće na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Privremeno ukidanje donacija i finansijskih olakšica klubovima podrazumjeva i uskraćivanje sredstava od državne lutrije, od koje grčki prvoligaši godišnje dobijaju više od 40 miliona evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC