• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Pucaće emocije na Emiratima

Fabregas i Mesi srešće se poslije mnogo godina. Anri bi mogao prvi put da zaigra protiv "svojih". U Interu ne brinu zbog umora.

 LŠ: Pucaće emocije na Emiratima Izvor: MONDO

U utorak uveče na programu je repriza finala Lige šampiona iz 1999. godine (Bajern - Mančester junajted 1:2), a dan kasnije i repriza finala iz 2006, u kome je Barselona nadigrala Arsenal - 2:1 (na slici Anri u duelu sa Van Bomelom).

Sada se "tobdžije" i Katalonci sreću znatno ranije, u četvrtfinalu.

Najbolji igrač svijeta za prošlu godinu i po mnogima i trenutno najbolji, Lionel Mesi, nije učestvovao u osvajanju Barsine titule pre četiri godine. Zato su sada, uoči meča na Emiratima, sve oči uprte u njega. Navijači aktuelnog prvaka Evrope se uzdaju u njega, a pristalice londonskog tima ga se boje.

Mesi će se prvi put sresti sa saigračem iz mlađih kategorija, Seskom Fabregasom.

Duel u Londonu bi, takođe, mogao bi da bude prvi u kome će napadač Barselone Tjeri Anri igrati protiv svog bivšeg kluba. Francuz je igrao i pomenuto finale 2006. godine, kada je Arsenal bio oslabljen zbog isključenja golmana Jensa Lemana.

"Ovaj put će sigurno biti drugačije", istakao je trener "tobdžija", Arsen Venger, koji je priznao da je u tom meču doživio veliko razočarenje.

Venger će imati težak zadatak da zaustavi raspucanu Barselonu, prije svih Mesija.

"Leo je poseban. Ono što on može da uradi rijetko se viđa kod drugih fudbalera. Prije neki dan sam se držao za glavu dok sam ga gledao, jer nisam mogao da vjerujem šta radi. Ljudi me često pitaju da li je Leo uopšte čovjek. I ja se nekad zapitam", istakao je Anri.

I za Fabregasa će utakmica imati poseban (emotivni) značaj. On je napustio Nou Kamp kada je imao tek 16 godina.

"Koliko god je važno da ne govorimo previše o individualnim kvalitetima igrača Barselone, toliko je i bitno da ne opteretimo Fabregasa previše. Ne smijemo da očekujemo da će on sam dobiti meč, to nije fer, ni realno", zaključio je Venger.

Milito: Želja jača od umora

Istovremeno u Milanu će igrati Inter i moskovski CSKA, prvi ruski tim u četvrtfinalu Lige šampiona još od 1996. godine kada se među četiri najbolja našao vječiti rival "armejaca" - Spartak.

"Navikli smo da nas potcjenjuju. Tako će biti i u dvomeču sa Interom", naveo je trener CSKA Leonid Skutski.

Šampion Italije je u osmini finala eliminisao Čelsi (2:1, 1:0), ali posustaje u prvenstvu u kome je u subotu poražen na gostovanju Romi sa 1:2.

Trener Žoze Murinjo u susretu sa Moskovljanima neće moći da računa na štopera Lusija i vezistu Tijaga Motu.

"Nije lako igrati u tri takmičenja. Troši se mnogo energije. Ali daćemo sve od sebe. Želja za pobjedom je jača od umora", naglasio je napadač Intera Dijego Milito.

(Beta, MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC