• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Zvezdin cirkus gura nas u ponor

Na Topčiderskom brdu nema mira. Otrovne strelice ne prestaju da poleću da jedne na drugu stranu.

 PARTIZAN: Zvezdin cirkus gura nas u ponor Izvor: MONDO

Počelo je nedavnim verbalnim okršajem predsjednika "vječitih rivala", Vladana Lukića i Dragana Đurića, a nastavilo se "ratom oko prenosa".

Naime, iz Ljutice Bogdana 1 su optužili RTS da je pod pritiskom "konkurentskog kluba" pustio u etar sliku sa utakmice Zveza - Vojvodina.

Generalni sekretar crveno-bijelih Andrija Kleut bio je još precizniji rekavši da je "predsjednik jednog malog konkurentskog kluba čitavo popodne zvao odgovorne u RTS-u i Zajednici i prijetio da će da napravi skandal".

Uslijedio je odgovor iz Humske 1 u vidu saopštenja za javnost:

"Fudbalski klub Partizan se ovim saopštenjem pridružuje apelu predsjednika Zajednice superligaša Branimira Babarogića da se prestane sa 'verbalnim ratom', koji, na žalost, posljednjih dana postaje način rada i stil ponašanja Fudbalskog kluba Crvena zvezda", kaže se u saopštenju.

"Uvrede i omalovažavanja, prizemni, ponekad i uličarski riječnik, verbalni pritisci i prijetnje, obmanjivanje javnosti, stvaranje atmosfere linča, mješanje stranačke politike i političara u fudbalski sport – sve je to metod koji nikada nije zabilježen u istoriji srpskog fudbala, čak ni u njegovim najmračnijim danima".

Dalje, crno-bijeli se pitaju "šta je cilj i čemu vodi takvo ponašanje".

"Takvo ponašanje očigledno nije spontano, već predstavlja unapred osmišljenu politiku. Cilj je kreiranje nesportske atmosfere u kojoj ishod takmičenja neće zavisiti od fudbalskih, već od nekih drugih 'kvaliteta', a ishodište može biti samo najdublji ponor srpskog fudbala, pretvaranje domaćih takmičenja u cirkus u kome će sve biti dozvoljeno".

U Partizanu tvrde da se "radi o tipičnom primjeru govora mržnje bez presedana u srpskom sportu".

"Vrijeme je za reakciju ne samo Zajednice superligaša, već i drugih fudbalskih i sportskih organizacija i institucija. U Srbiji se čine veliki napori da se iskorijene neredi i nasilje sa sportskih borilišta. Da li iko pomišlja u kojoj mjeri ovakav riječnik i ponašanje utiče na obične navijače? Imovina Partizana je prije nekoliko dana bila izložena napadu huligana. Nema sumnje da su oni bili podstaknuti izjavama čelnika kluba za koji navijaju. Da li će stadion Partizana opet biti zapaljen 8. maja kao što je to bio slučaj prošle godine i ko će biti odgovoran za to? Da li će se, ako se nastavi sa ovakvim manifestacijama mržnje, tog dana proliti krv na ulicama Beograda?", pitaju se u Partizanu.

"Mi nećemo hvalisanjem da uvjeravamo sportsku javnost o značaju i ugledu Partizana. O tome kakav je klub govori sve ono što smo postigli u prethodnih 65 godina i pojedinci koji nas omalovažavaju sramote sebe, a ne nas. Takođe nećemo upasti u zamku vođenja 'verbalnog rata', jer nas zanima isključivo kvalitet igre na terenu, a ne možemo ni da zamislimo da se svojim ponašanjem moralno srozavamo, kao pojedinci koji se posljednjih dana oglašavaju".

Na kraju, iz tabora srpskog šampiona apeluju da se obezbjedi regularnost takmičenja.

"Očekujemo od fudbalskih organa da obezbjede regularnost takmičenja i zaštite srpski fudbal od verbalnog nasilja i primivitizma. Fudbalski organi, a prije svega Fudbalski savez Srbije, su na velikom ispitu. Pojedinci u srpskom fudbalu misle da za njih ne važe propisi, da su iznad reda i zakona. Budućnost srpskog fudbala zavisi od snage fudbalske organizacije da te pojedince uvjeri da su u zabludi", zaključuje se u saopštenju.

(MONDO, foto partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC