• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša saopštio spisak: Treba nam iskustva...

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Svi znamo o kakvom se protivniku radi i koliko će biti teško. Vjerujemo da možemo ostvariti pobjedu, a svi znamo šta treba za to učiniti. 'Grbavica' i povratak reprezentacije u Sarajevo puno znači“, rekao Baždarević.

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije BiH saopštio je spisak od 23 igrača i tri golmana na koje će računati u dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Rusiji 2018. godine protiv Belgije i Estonije.

Na spisku se nakon dvije godine našao i povratnik u bh. dres Sejad Salihović, koji je odnedavno igrač njemačkog HSV-a.

"Salihović je igrač koji je ranije prolazio mnoge važne utakmice s reprezentacijom. Mislimo da nam za ove dvije jako važne utakmice treba još iskustva. Njegovo prisustvo kao čovjeka i fudbalera može pomoći u spremanju ovih utakmica, a svi znamo koliko su nam važne", istakao je Baždarević.

Bez obzira što je pred "zmajevima" veoma težak zadatak savladati Belgiju, jedno od trenutno najboljih reprezentacija svijeta selektor je optimista i vjeruje da se mogu osvojiti tri boda.

SPISAK

Golmani: Asmir Begović (Bornmut), Ibrahim Šehić (Karabag), Kenan Pirić (Zrinjski); odbrana: Edin Cocalić (Mehelen), Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ognjen Vranješ (AEK), Dario Đumić (Utreht), Jozo Šimunović (Seltik), Mateo Sušić (Šerif); vezni red: Miralem Pjanić (Juventus), Senad Lulić (Lacio), Izet Hajrović (Verder), Rade Krunić (Empoli), Sanin Prcić (Ren), Gojko Cimirot (PAOK), Muhamed Bešić (Everton), Mato Jajalo (Palermo), Daniel Milićević (Gent), Haris Duljević (Dinamo Drezden), Edin Višća (Istanbul ), Sejad Salihović (HSV), Avdija Vršajević (Osmanlispor), napad: Edin Džeko (Roma), Vedad Ibišević (Herta) i Kenan Kodro (Majnc).

"Svi znamo o kakvom se protivniku radi i koliko će biti teško. Vjerujemo da možemo ostvariti pobjedu, a svi znamo šta treba za to učiniti. 'Grbavica' i povratak reprezentacije u Sarajevo puno znači. Očekujemo podršku, a na nama je da odigramo utakmicu kakvu dugo nismo odigrali. No, nadam se da zajedno sa publikom možemo doći do trijumfa", priča Baždarević i dodaje:

"Tradicije se u jednom momentu moraju zaustaviti. Da bi došao do velikog takmičenja moraš proći velike utakmice. Nadam se i vjerujem da je sada taj trenutak. Istina nismo dobijali takve utakmice, ali vjerujem da možemo to napraviti. Belgija je velika ekipa i ne očekujem da će doći da igraju lagano, nego će željeti da pobijede. Publika i cijela javnost uz nas, a to je dovoljna motivacija da prevaziđemo sebe i odigramo utakmicu kakvu želimo i očekujemo."

Za utakmicu sa Estonijom konkurisaće i Ervin Zukanović, defanzivac Đenove, jer zbog suspenzije nema pravo nastupa protiv Belgije. Mario Vrančić (Norvič) i Ermin Bičkačić (Hofenhajm) su povrijeđeni, pa su zbog toga otpali sa spiska.

Najbolji fudbaleri BiH okupiće se 2. oktobra na Ilidži, gdje će i obaviti cijeli pripremni ciklus za duele sa Belgijancima i Estoncima.

Dva kola prije kraja nadmetanja u grupi H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo BiH zauzima drugo mjesto sa 14 bodova, osam manje od lidera Belgije koja je već osigurala mjesto na Mundijalu. Susret BiH - Belgija igraće se 7. oktobra na stadionu "Grbavica" sa početkom u 18 sati. U posljednjem, desetom kolu BiH 10. oktobra gostuje Estoniji.

Na Mundijal u Rusiji plasiraće se pobjednici svih devet grupa evropskih kvalifikacija, dok će osam najboljih drugoplasiranih igrati baraž.

FS BiH o ulaznicama "na crno": Da reaguje država!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC