• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajević: Vjerujem u selektora Baždarevića

Autor mondo.ba

Dušan Bajević, član odbora za posredovanje i savjetovanje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sa velikom pažnjom prati sva dešavanja vezana za utakmicu "zmajeva" protiv Belgije 7. oktobra na "Grbavici".

 Dušan Bajević: Vjerujem u selektora BiH Mehmeda Baždarevića Izvor: MN PRESS

Naglašava kako će iz Atine dopunovati u Sarajevo kako bi uživo pratio "najbitniji susret u ovim kvalifikacijama".

"Uvijek samo davali najviše kad je bilo najpotrebnije. Sada smo upravo u takvoj situaciji jer popravnog više nemamo. Vjerujem, da se mi možemo mentalno vratiti nakon nesretnog poraza od Kipra. To je presudno za ovu utakmicu. Trebamo vratiti pobjednički duh, moramo vjerovati u sebe i u svoje kvalitete. Svi znamo i svi pričamo o tome koliko je Belgija jaka reprezentacija, ali to nije put kojim trebamo ići. Moramo govoriti o našoj snazi, o kvalitetima koje sigurno posjedujemo. U ovakvim susretima treba nam zajedništvo, treba da svi vjerujemo da mi to možemo jer ima dosta primjera kada smo s takvim pristupom ostvarivali pobjede za koje smo mislili da su nemoguće", rekao je Bajević.

Susret reprezentacije BiH protiv Belgije sa velikom pažnjom prati cjelokupna grčka javnost s obzirom na to da njihov plasman u baraž zavisi od rezultata na "Grbavici".

"Ovdje u Grčkoj se s velikom pažnjom prate sva dešavanja vezana za našu i belgijsku reprezentaciju. Svaki dan pojavi se neka nova informacija. Čak su oni počeli sami sebe da opominju da se previše pažnje poklanja meču BiH-Belgija, te da svi zaboravljaju da Grčkoj, takođe, predstoje dva susreta u kojima moraju ostvariti pobjede, pa se tek onda nadati da im Belgija pomogne. Mislim da su oni svoje misli previše okrenuli prema nama jer od završetka susreta Grčka-Belgija krenuli su u kalkulacije i računice kako mogu do drugog mjesta u grupi", istakao je Bajević u razgovoru za oficijelni sajt FS BiH, koji je prenijela "Anadolija".

Naglašava da svi trebaju dati nesebičnu podršku igračima i stručnom štabu BiH, jer je na njima najveći pritisak.

"Vjerujem u selektora Baždarevića. Znam da će on uraditi sve da igrače oslobodi pritiska. Trebamo im svi dati podršku, a njihov zadatak je da se dignu iz trenutne situacije, da vjeruju u sebe i da vjeruju da mogu doći do pobjede. Najbitnije je da oni daju svoj maksimum, da imaju želju, a kad je tako, onda će se takav pristup nagraditi", podvukao je "Princ sa Neretve".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC